fără
FOTO EVZ

După îndelungi așteptări (ale noastre), premierul Orban a decis să dea un set de declarații care, pesemne, să elucideze misterul tragediei de Spitalul Județean din Piatra Neamț. Potrivit lui Ludovic Orban, nu ar fi existat verificări conforme la instalațiile interioare, iar în ceea ce privește stația de oxigen, ultimele verificări ar fi fost efectuate în luna martie a acestui an.

Orban: „Managerul a spus că se fac lucrări pentru creșterea capacității”

„La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări. La stația de oxigen e a unei companii, iar ultima verificare a fost făcută în martie 2020. Facem verificări pentru a garanta siguranța medicilor.

Conformitatea instalațiilor e făcută de alte instituții, nu de ministrul Sănătății. Obligația maganerilor de spial e să aibă contracte de mentenanță.

Din punct de vedere managerial e simplu: managerul a spus că se fac lucrări pentru creșterea capacității. Nu a existat o asemenea solicitare. Mai ales o astfel de modificare trebuia să fie o notificare la DSP. Acolo la etajul 2 au fost făcute lucrări. Asta și alte lucrări, legate de priză și altele.

Instalații de stingere incendiului e necesar să aibă. Nu pot să vă zic dacă la Neamț era așa ceva”, a spus Ludovic Orban.

Cât despre starea de sănătate a medicului erou, premierul Ludovic Orban a declarat: „Pot să vă zic că medicul a ajuns în Belgia și este în tratament. Am o rugăminte către mass-media. Nu mai sunați direct la spital. Medicii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament asupra activității. Rog media să nu mai sune că efectiv doar deranjează. Când avem informații relevante le vom pune la dispoziția mass media”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Vinovații fără vină: sistemul medical, clasa politică, noi toți?

#News