Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți, după ședința PNL, că a stabilit calendarul pentru alegerile parlamentare, punctând că PNL este cel mai puternic partid din România și a exclus orice alianță, dar și că de acum se intră în „linie dreaptă” pentru alegerile locale.

„Intrăm pe ultima sută de metri. Mai avem zece zile de campanie și am stabilit intensificarea campaiei directe, a candidaților PNL, ne luptăm cu 28 de baroni roșii și peste 1.600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsă de speranță. Bătălia cu PSD-ul este una de o dificultate extrem de mare, obiectivul nostru este acela de a scăpa cât mai multe județe de baronii roșii și de a câștiga cât mai multe primării care au fost conduse de PSD.

Am stabilit sistemul de asigurare a numărătorii paralele, astfel încât să avem datele din fiecare secție de votare, prin intermediul numărătorii paralele efectuate de reprezentanții PNL.”, a declarat Ludovic Orban.

Declarații de presă susținute de Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

Declarații de presă susținute de Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 15 septembrie 2020

Singuri la „parlamentare”

Totodată, a fost stabilit calendarul alegerilor parlamentare, din 6 decembrie, pentru care Orban a precizat că PNL va participa „pe propriile picioare”, partidul său bucurându-se de cea mai mare încredere din partea românilor.

„Am stabilit calendarul alegerilor parlamentare. (…) În ceea ce privește alianțele, alianțele se depun până mâine. PNL este cel mai puternic partid din România. Este un partid care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor și, normal, că PNL participă la alegerile parlamentare pe propriile picioare. Singura certitudine este că nu vom face nicio înțelegere guvernamentală cu PSD. Potențiali parteneri sunt din PPE și USRPLUS. Aș prefera o majoritate PNL”, a mai spus Orban.

Citește și: Alegerile parlamentare. Două zile de vot pentru Diaspora

#News