Ai grijă ce poze distribui pe Facebook, sau riști să superi un anume partid politic. BEC a admis o sesizare depusă de PSD și face apel și la Poliția Română. Motivul: au fost încălcate regulile privind campania electorală. Se întâmplă în Sectorul 3 din București.

În temeiul art. 80 alin.(1) și (3) raportat la art. 65 alin (3) din Legea nr.115/2015, constatând că se confirmă sesizarea formulată de Partidul Social Democrat, în sensul că postarea are un conținut care nu respectă legile în vigoare, întrucât are ca scop defăimarea doamnei Gabriela Firea, candidat la funcția de primar al Municipiului București, printr-o postare pe pagina de Facebook a domnului Nicușor Dan- candidat independent la funcția de primar general, se impune intrarea în legalitate, prin înlăturarea acesteia de pe contul de Facebook amintit. Prin urmare, din dovezile atașate la sesizare Biroul electoral constată că sunt încălcate regulile de desfășurare loială a campaniei electorale, fiind necesar să fie efectuate verificări suplimentare de către organele competente și raportarea postării la platforma facebook de către organele competente, în vederea înlăturării imediate a acesteia, sens în care urmează ca Poliția Română să întreprindă toate demersurile necesare.

În temeiul prevederilor art. 42 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, cu modificările și completările ulterioare, cu majoritate de voturi, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 3- Sector 3 hotărăște:

Art. 1. Admite sesizarea.

Art. 2. Constată că sunt încălcate regulile privind campania electorală.

Art. 3. Sesizează Poliția Română pentru a întreprinde demersurile necesare în vederea raportării către platforma Facebook a ilegalității constatate și a înlăturării imediate a reclamei din categoria reclamelor sponsorizate / promovate.

Art. 4. Prezenta hotărâre se afișează la sediul Biroului Electoral de Circumscripție nr. 3 – Sectorul 3 și pe site-u1 www.primarie3.ro secțiunea „Alegeri locale2020”.

Art. 5. Hotărârea poate fi contestată în termen de 24 de ore de la afișare, la Biroul Electoral a1 Circumscripției Electorale a Municipiului București.

Citește și: Alegeri locale. Alte declarații făcute de Nicușor Dan

#News