google maps
google maps.Sursa foto: Vocea.biz

Google Maps adaugă aplicației sale pe iOS și Android, o serie de funcții noi care vor putea fi folosite săptămânile viitoare. Cea mai nouă funcție va permite indicarea drumului care trebuie parcurs  atunci când mergeți cu bicicleta, anunțându-va de fiecare dată când un prieten sau un membru al familie aunge într-un loc, potrivit ziare.com.

De asemenea, Google Maps va anunță atunci când prietenii.vin sau părăsesc o locație O nouă funcție pe care o va ooferi Google Maps este trimiterea unui anunț legat de localizarea unui prieten sau membru al familiei. Astfel, noua aplicație permite să fii informat atunci când un prieten ajunge la un eveniment unde urmează să va întâlniți. 

Cum se folosește noua aplicație

Persoana ale cărei notificări doriți să le primiți trebuie să vă ofere acces la locația sa, urmând să fie informată atunci când faceți solicitarea și poate decide dacă o aprobă sau nu.Pentru folosirea acestei funcții, alegeți simbolul profilului și atingeți „Partajarea locației pentru a începe”, apoi alegeți persoana ale cărei notificări de locație vreți să le cereți. Ulterior faceți clic pe „Enter” pentru a adăuga adresa unei persoane de contact, pentru a putea primi actualizări din partea acesteia. Următorul pas este selectarea unei locații  și a orei de sosire sau de plecare, apoi atingerea butonului „Salvare”. Google Maps va oferi de asemenea posibilitatea vizitării virtuale a clădirilor și monumentelor, lansând vederi aeriene ale aproximativ 100 de monumente din orașe, inclusiv Barcelona, ​​Londra.

Google l-a concediat pe inginerul care a afirmat că un sistem de inteligență artificială ”a prins viață”