Doi bărbaţi din Dâmbovița arestați preventiv pentru proxenetism

Ei au obţinut un sfert de milion de euro prin exploatarea unor femei care se prostituau în mai multe ţări din Europa

arest
arest sursa foto pixabay

Poliţiştii dâmboviţeni au reţinut doi bărbaţi inculpaţi într-un dosar de proxenetism. Cei doi şi o femeie sunt suspectaţi că, timp de mai mulţi ani, au exploatat sexual mai multe femei de pe urma cărora au obţinut 250.000 de euro, potrivit g4media.ro.

Una dintre victimele fusese racolată prin metoda „loverboy”.

„Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2013-2024, un bărbat, de 35 de ani, ar fi determinat o femeie să practice prostituţia prin simularea unei relaţii de iubire (metoda loverboy). Totodată, ar fi înlesnit activitatea infracţională inclusiv prin însoţirea persoanei vătămate pe teritoriul mai multor state membre, respectiv în Italia, Elveţia, Spania şi Cehia. În plus, acesta ar fi procedat în mod similar în cazul altor două femei. De asemenea, un alt bărbat, de 59 de ani, şi o femeie, de 53 de ani, ar fi obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către cele trei femei”; informează, luni dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa.

Conform estimărilor anchetatorilor, proxeneţii au obţinut de pe urma exploatării celor trei femei aproximativ 250.000 de euro.

Cei doi au fost ridicaţi duşi la audieri şi reţinuţi după ce duminică, anchetatorii au făcut cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Târgovişte.La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Târgoviște, la trei persoane, respectiv doi bărbați și o femeie

Activitățile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2013-2024, un bărbat, de 35 de ani, ar fi determinat o femeie să practice prostituția prin simularea unei relații de iubire (metoda lover boy). Totodată, ar fi înlesnit activitatea infracțională inclusiv prin însoțirea persoanei vătămate pe teritoriul mai multor state membre, respectiv în Italia, Elveția, Spania și Cehia.

În plus, acesta ar fi procedat în mod similar în cazul altor două femei

De asemenea, un alt bărbat, de 59 de ani, și o femeie, de 53 de ani, ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către cele trei femei. Prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 250.000 de euro. Cele trei persoane bănuite de comiterea faptei au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru audieri.

Tot pe parcursul zilei de ieri, cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca pe parcursul zilei de astăzi să fie prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, urmând să fie dispuse măsurile prevăzute de lege. Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a comunicat IPJ Dâmboviţa.

Cioban omorât de câinii de la o stână