Alin Tișe de la Cluj se bagă în scandalul lui Cîțu

Cum termenul limită pentru depunerea candidaturii pentru cursa internă a PNL este 25 august, prezența lui Tise nu ar trebui să surprindă pe nimeni

Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a reacționat în scandalul arestării lui Florin Cîțu, de acum 20 de ani, din SUA. Însă reacția acestuia nu trebuie să ia pe nimeni prin surprindere, în urmă cu mai bine de două luni afirmase că nu exclude o posibil candidatură la șefia PNL, fiind unul dintre principalii contestatari ai lui Orban.

 „În momentul de față, analizez situația aceasta a candidaturii, pentru că trebuie să văd în ce măsură există o șansă, și există o posibilitate efectivă de a avea o șansă reală de câștig. Din punctul de vedere al experienței și al performanței politice, niciunul dintre cei doi candidați înscriși nu au o activitate publică administrativă superioară”, declara Tișe, la Ziua Live, la începutul lunii iunie. Cum termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august, situația actuală parcă îi dă ceva „apă la moară” lui Tișe.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Alin Tișe a făcut o „descriere plastică” a oamenilor politici din PNL-ul de astăzi.

Caracterele infecte din politică au distrus această țară timp de 30 de ani. Ceea ce se întâmpla azi cu premierul Cîțu este dovada supremă a caracterului oamenilor politici din PNL. (…) Mulți „curajoși oportuniști” l-au abandonat pe Ludovic Orban și au trecut  în tabăra lui Florin Cîțu, doar ca să rămână ei pe poziții. Adică tot noi pe funcții, tot noi miniștri, tot noi la butoane, tot noi… Zilele acestea, la prima probă legată de problemele publice ale premierului Florin Cîțu, curajoșii s-au ascuns. Au intrat în pământ. S-au ascuns, probabil, în munți! L-au abandonat și pe Florin Cîțu.

a scris Alin Tișe pe pagina sa de socializare.

„Astfel de oameni nu mă pot conduce”

Șeful CJ Cluj a fost foarte tăios în privința miniștrilor liberali din Cabinetul Cîțu, care în ultimele luni au fost într-un pelerinaj prin țară, ca la un „concurs de frumusețe”, fiecare dintre aceștia exprimându-și susținerea față de unul sau altul dintre cei doi concurenți în „cursa PNL”.

Mai mult, acesta le-a propus liberalilor să facă un exercițiu: „luăm miniștrii PNL și le sondăm credibilitatea în județele lor! Apoi și la nivel național! Va fi un dezastru! Pentru că ei, majoritatea lor, nu există!  Dar ei vin în alte județe și dau sfaturi”, a mai scris Tișe, care a adăugat că „astfel de oameni nu mă pot conduce”.

De altfel, în opinia sa, un astfel de exercițiu democratic, al meritocrației și al performanței politice va scoate la iveală faptul că liderii care să conducă partidul trebuie să fie aceia care au cele mai multe voturi primite de la cetățeni, căci aceștia sunt cei mai legitimi oameni din partid, „chiar dacă liderilor închipuiți de la centru nu le place”, a mai scris Alin Tișe pe pagina de Facebook.

Citește și: Florin Cîțu a stat două zile la „răcoare” pentru conducere sub influența alcoolului