Senatorul USR Allen Coliban atrage atenția asupra unei situații destul de grave. Potrivit acestuia, liberalii ar fi atacat la CCR legea înființării DNA-ului Pădurilor, cea care, tot potrivit lui Coliban, ar fi trebuit deja să fie în vigoare. De asemenea, senatorul USR atrage atenția și asupra unui joc dublu, garantat chiar de președintele Klaus Iohannis care, în mod absurd, nu s-ar fi grăbit prea tare să promulge legea, dând astfel șansa liberalilor de a ataca această lege la CCR.

„Tocmai am aflat că Guvernul PNL a atacat la CCR Legea de înființare a DNA-ului Pădurilor. Astăzi DNA-ul Pădurilor trebuia să fie în vigoare, dar președintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abținut la vot în Camera Deputaților și, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR.

Atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului și PNL? Îi cer premierului Ludovic Orban să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor. PNL este apărătorul hoților de lemne?”, a scris senatorul USR pe Facebook.

În același mesaj, senatorul USR cere vehement explicații. Însă nu oricum, ci public.

Allen Coliban nu este singurul USR-ist care vorbește despre ultima „nefăcută” a liberalilor. În sprijinul acestuia vine și Mihai Goțiu, senator USR, la rându-i:

„Vă întrebați care va fi efectul acestui atac la CCR și amânarea înființării DNA-ului Pădurilor? Hoții pădurilor României se vor simți încurajați să-și continue activitate, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor. Puneți cap la cap toate aceste acțiuni: modul în care PNL vrea să preia șefiile Direcțiilor Silvice și a Gărzilor Forestiere, blocarea DNA-ului Pădurilor și… campaniile electorale, și o să înțelegeți care e miza și ce prăpăd va urma în această perioadă în păduri”, a subliniat și senatorul USR, Mihai Goțiu.

Costel Alexe, Klaus Iohannis, Ludovic Orban
Costel Alexe, Klaus Iohannis, Ludovic Orban

Citește si: Semne bune Mircea Fechet are: vor fi plantate peste 2500 de păduri

#News