Gabriela Firea

În contextul în care o serie de țări europene au impus turiștilor români prezentarea dovezilor că nu sunt infectați cu SARS-COV2, printr-un test efectuat înainte de a păși pe teritoriul acestora, Gabriela Firea vine cu un proiect menit să îi ajute atât pe aceștia, cât și celalalte categorii expuse la risc. În momentul scrierii acestui articol, consiliul general al Capitalei supune proiectul la vot.

Proiectul inițiat de Gabriela Firea urmează să fie votat în consiliul general

„Propun azi proiectul prin care și bucureștenii care pleacă în vacanță în Grecia, sau spre alte destinații care au impus condiții, să-și poată face test gratuit Covid 19, prin grija Primăriei Capitalei. De la debutul pandemiei am testat: cadrele medicale, asistenții sociali, seniorii din cămine, angajații din serviciile de utilitate publică, farmaciștii, ziariștii, vânzătorii la super și hipermarket, angajații teraselor. De azi, o nouă categorie: cea a turiștilor. Începe ședința de Consiliu general”, declara în urmă cu foarte puțin timp Gabriela Firea.

Urmărește aici intervenția live a Primarului General al Capitalei:

În timpul ședinței de consiliu general, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea a menționat:

„Este un proiect important, care ar trebui replicat pentru toți românii, testarea în masă a românilor care nu se încadreazîă în definiția de caz astfel încât să putem determina gradul de infectare. Astăzi adăugăm o nouă categorie, cea a bucureștenilor care pleacă în vacanță. Mai multe țări solicită un test valabil de COVID 19, prima țară care a anunțat acest lucru a fost Grecia, ne dorim să venim în sprijinul bucureștenilor care nu au cum să plătească la o clinică privată 300-400 lei pentru un astfel de test”, a declarat Gabriela Firea la începutul ședinței.

Citește și: Turist în Grecia restricțiilor: umor, răbdare și mult soare

#News