Sursa foto: Pixabay

În perioada când Microsoft domina lumea tehnologiei, cel mai folosit browser la vremea respectivă era Internet Explorer (IE), lansat în vara anului 1995, informează Digi24

După 27 de ani, compania a anunțat că închide browserul, poarta principală de acces la internet în primii ani ai „revoluției tehnologice.”

Problemele pentru Internet Explorer au început să apară încă din 2010, când cota de piață a scăzut sub 50%, iar în 2021 era de 5%.

Motivele care au dus la dispariția browserului sunt modul lent de procesare și faptul că nu mai era compatibil cu noile tehnologii, fiind mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

Microsoft a lansat, între timp, acum cinci ani, un nou browser – Edge

În august 1995, Internet Explorer a fost lansat și livrat alături de Windows 95, fiind un mare succes în acea perioadă. În doar șapte ani, IE a ajuns să fie folosit de 95% dintre toți utilizatorii de internet, dar cu toate acestea, Microsoft nu l-a dezvoltat corespunzător, motiv pentru care a început decăderea browserului.

Utilizatorii de internet au migrat către alte browsere mult mai moderne și mai sigure, IE devenind cunoscut pentru viteza scăzută și tehnologia învechită. Chiar dacă Microsoft a lansat o nouă variantă, marea parte dintre utilizatori îl abandonaseră deja.

Microsoft a mai avut o tentativă de a relansa Internet Explorer, cu varianta din 2011.

În 2020, reprezentanții companiei au recunoscut că IE nu a trecut testul și nu mai reprezintă, de mult, browserul ideal pentru accesarea internetului.

 „Clienții au folosit IE 11 din 2013, când mediul online era mult mai puțin sofisticat decât peisajul din ziua de azi. De atunci, standardele moderne și browserele mai noi au permis o experiență mai bună”, se arată în comunicatul transmis.

Reamintim că Internet Explorer a continuat să fie livrat utilizatorilor de Windows.

Citește și articolul: Florin Călinescu renunță la televiziune: ”Televiziunea a murit. Trăiască internetul!”