Cu toate că cei de la PSD acuză cum că redeschiderea creșelor și a grădinițelor reprezintă doar o altă diversiuni de la creșterea alocațiilor pentru copii, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării merge înainte cu decizia și afirmă că „suntem trei ministere implicate”. Cu alte cuvinte, se lucrează cot la cot în mod sârguincios pentru a se pune mai repede planul în mișcare.

Mai pe larg, pentru ca redeschiderea creșelor și a grădinițelor să devină realitate în cel mai scurt timp, este nevoie de implicarea Ministerului Sănătății, cel care dă avizele necesare, dar și de Ministerul Muncii și a Protecției Sociale.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a relizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca și Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu siguranță vor fi gata normele metodologice”, a spus Monica Anisie, la Digi 24.

Astfel, conform doamnei Anisie, cea de la Educație, grădinițele și creșele se vor redeschide odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial

„Cu siguranță în momentul în care normele vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că, începând de astăzi (luni – n.red.) se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a mai spus ministrul Educației, Monica Anisie.

Citește și: Ciolacu zice că nu mai vrea șmecherii în sănătate

#News