Turcan vrea să înăsprească condițiile acordării ajutorului social

„Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România în ultimii ani constant”, a mai spus Ministrul Muncii și al Protecției Sociale

Ministrul Muncii și al Protecției Sociale Raluca Turcan a vorbit despre viitorul acordării ajutoarelor sociale și despre condițiile în care acestea vor fi acordate pe viitor. În viziunea ministrului Turcan, indemnizațiile de ajutor social ar trebui să fie acordate celor care nu pot munci și care au parte de o situația financiară dificilă, punctând pe nerespectarea acestui principiu în trecut, în trecut.

„Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România în ultimii ani constant şi, în acelaşi timp, şi numărul celor care beneficiază de ajutorul de sprijin pentru familie, care este tot o formă de ajutor de la stat pentru familiile cu venituri reduse. În privinţa ajutoarelor sociale aş vrea să schimbăm puţin optica în raport cu acordarea acestora şi anume să încurajeze totuşi reîncadrarea în câmpul muncii pentru cei care vor să muncească, iar cei care nu pot cu adevărat să fie sprijiniţi. Viziunea liberală a noastră în privinţa ajutoarelor sociale este sprijin ţintit pentru cei cu adevărat vulnerabili şi încurajarea muncii pentru cei care pot să meargă la muncă”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3.

Turcan este de părere că o anchetă ar trebui să aibă o durată de șase luni

De asemenea, Raluca Turcan a mai spus că ajutorul social ar trebui să fie acordat doar în urma unei anchete care să verifice legitimitatea beneficiarilor. Ancheta ar urma să cuprindă informații ca: veniturile persoanei, eventualele proprietăți deținute (imobile, alte bunuri) și dacă în istoricul acesteia se află refuzul de a ocupa un loc de muncă. „În mod normal, această verificare ar trebui să se producă undeva la 6 luni”, a adăugat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citește și: Vasilescu o sfătuiește pe Turcan să citească Legea Pensiilor

#News