Liviu Dragnea - foto Iulia KELT

Lui Liviu Dragnea i s-a dat, din nou, dreptul să muncească, după ce acest drept îi fusese luat de către conducerea Penitenciarului Rahova, acolo unde acesta este încarcerat din luna mai, 2019. Magistrații au decis astăzi că fostul lider PSD se poate întoarce la muncă, în atelierul auto.

„Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând, obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova”, se arată în decizia magistraților din cadrul Judecătorie Sector 5.

Decizia este una definitivă.

De ce nu mai avea Dragnea voie să muncească?

Penitenciarul Rahova decidea suspendarea dreptului la muncă a lui Liviu Dragnea, ca sancțiune aplicată în urma unui interviu acordat Ancăi Alexandrescu, acum aproximativ șase luni. Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), respectivul interviu nu fusese aprobat, Dragnea având doar dreptul de a comunica via Skype cu familia și prietenii.

În urma deciziei penitenciarului, Dragnea a atacat în instanță și a câștigat.

Poate vă întrebați de ce a insistat atât de mult fostul lider al social democraților să obțină din nou dreptul de a munci. Răspunsul nu este, nici pe departe, legat de hărnicia acestuia, ci de faptul că zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate, astfel că, prin privarea acestuia de a se mai prezenta în atelier, a pierdut ocazia de a fi eliberat mai repede din penitenciar.

Citește și: Dragnea, urmărit penal pentru viza de SUA

#News