Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Într-un text distribuit pe contul de Facebook, Gabriela Firea a venit cu precizări referitoare la Arena Națională, stadionul are a avut, pe durata mandatului fostului Primar General, contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.

De asemenea, fostul primar a ținut să puncteze că, tot în acea perioadă, nu au existat probleme cu acoperișul retractabil, deoarece au fost respectate indicațiile producătorului.

Gabriela Firea: ”Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperișul nu trebuie închis toamna și iarna”

Potrivit declarațiilor, în prima lună de mandat, specialiștii aduși de Nicușor Dan au întins membrana retractabilă și au stricat mecanismul acoperișului.

Firea a reamintit de scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia.

E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperișul era programat de producător să nu poată fi închis toamna și iarna, dar specialiștii lui Nicușor Dan au reușit să umble la software și să treacă peste recomandări. Producătorul acoperișului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!”, a transmis fostul edil al Capitalei.

”E foarte interesant și cum a fost închis acoperișul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri”

Gabriela Firea a reamintit de momentul în care Nicușor Dan spunea că acoperișul era un pericol real și se putea prăbuși.

Am informații că la unul dintre evenimente acoperișul chiar a fost găurit intenționat pentru a introduce proiectoare video. Poate și de asta e nevoie acum de reparații serioase. Și mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpiniști utilitari pentru întinderea membranei și închiderea acoperișului. Nu e așa, s-au folosit chiar de angajații firmei care reprezintă producătorul, informațiile fiind publice”, a mai punctat Gabriela Firea.

Pe durata mandatului, fostul edil spune că a asigurat, prin două companii municipale, funcționarea sistemelor de la stadion.

În plus, Primăria a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, exact aceeași companie care a câștigat acum contractul de mentenanță.