PNL, pe repede-înainte la consultările cu Iohannis

Consultările dintre liberali și președinte au durat chiar mai puțin decât cele cu PSD

Numărul doi atât pe lista la alegerile parlamentare, potrivit rezultatelor, cât și a ordinii de intrare la consultările de la Palatul Cotroceni a fost PNL. La consultări au participat Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu și Raluca Turcan.

La fel ca în cazul celor de la PSD, președintele Klaus Iohannis a cerut întreruperea transmisiei live cu același „mulțumesc, băieți”, adăugând un „acum ne lăsați și pe întuneric”.

Citește și: PSD, la consultări: Alexandru Rafila, propunerea social democraților

Dacă împreună cu PSD, președintele și-a petrecut 20 de minute din viață, iată că întâlnirea cu PNL a durat, de asemenea, puțin, semn că președintele cunoștea deja toate detaliile, astfel că o discuție suplimentară nu și-ar fi avut rostul.

Florin Cîțu, propunerea PNL pentru funcția de prim-ministu

Liberalii și-au menținut propunerea de prim-ministru, în persoana actualului ministru de Finanțe Florin Cîțu, cu Ludovic Orban pentru Camera Deputaților, din câte a reieșit de ieri, de la negocierile cu USR PLUS și UDMR.

„Facem guvern împreună cu PNL, nu în jurul PNL, că PNL nu e pom de Crăciun și nici noi nu suntem pe post de globuri. Noi am primit mandat de la oameni pentru a guverna într-o majoritate de centru dreapta reformatoare, nu pentru a face figurație pe lângă Ludovic Orban. Și vom respecta acest mandat”, scria ieripe Facebook deputatul Tudor Pop.

Declarațiile PNL

La ora 13:00 este așteptată Alianța USR PLUS.

Citește și: Iohannis impune un set de reguli pentru consultările de astăzi

#News