USR PLUS l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

USR PLUS s-a întâlnit, astăzi, la ora 13:00, cu președintele Klaus Iohannis, prezentându-l pe Dacian Cioloș drept propunere pentru a ocupa funcția de premier

Numărul trei în ordinea intrării la negocieri, cât și din punct de vedere al rezultatelor de la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie este reprezentat de Alianța USR PLUS, care s-a prezentat la întâlnirea cu președintele Iohannis la ora 13:00, conform calendarului inițial al consultărilor de la Palatul Cotroceni.

Citește și: PSD, la consultări: Alexandru Rafila, propunerea social democraților

Din delegația USR PLUS fac parte copreședinții Dan Barna și Dacian Cioloș, acompaniați de Dragoș Tudorache, Claudiu Năsui și Cosette Chichirău.

„Bine ați venit la consultări. Tema e clară – o posibilă majoritate, un posibil guvern, o posibilă negociere”, le-a spus Klaus Iohannis liderilor USR PLUS prezenți la consultările de la Cotroceni.

Dacian Cioloș, varianta USR PLUS pentru funcția de prim-ministru

Propunerea pentru funcția de premier a Alianței USR PLUS este Dacian Cioloș, acesta fiind, de altfel, prima opțiune a alianței, înainte de negocierile cu PNL și UDMR din weekendul ce tocmai s-a sfârșit.

Reamintim că cele trei entități politice au negociat sâmbătă timp de șapte ore, reluând discuțiile a doua zi, pentru două ore. Acestea s-au încheiat fără prea mari rezultate, din pricina diferențelor de opinie dintre USR PLUS și PNL, USR PLUS insistând ca în eventualitatea în care PNL dă prim-ministrul, alianța ar trebui să aibă dreptul de a desemna următorul președinte al Camerei Deputaților, fotoliu râvnit atât de Ludovic Orban, cât și de Dan Barna.

Întrebați despre motivul refuzului de a le acorda liberalilor, într-o eventuală colaborare, și premierul și președintele Camerei Deputaților, USR PLUS s-a poziționat declarând că își doresc o colaborare, nu o o subordonare, astfel că deținerea anumitor funcții cheie din stat le-ar da posibilitatea îndeplinirii programului de guvernare promis în campania electorală.

Citește și: PNL, pe repede-înainte la consultările cu Iohannis

#News