Iohannis impune un set de reguli pentru consultările de astăzi

Pandemia rescrie obiceiurile de la Cotroceni

Întrucât astăzi, începând cu ora 11:00, partidele politice vor începe consultările la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis, prin Administrația Prezidențială a anunțat că, pe fundalul situației epidemiologice din acest moment, va exista un set de reguli care se va aplica atât delegaților de partid, cât și presei prezente la eveniment.

Pe larg, imagini video cât și fotografii vor putea face doar cei acreditați, în timp ce prezentările live ale începuturilor de ședințe vor putea fi vizionate accesând o singură sursă, cea oficială. Mai mult decât atât, se va anunța în timp util o eventuală intervenție a președintelui Iohannis, caz în care acesta va considera că este nevoie de o concluzie după negocieri.

De unde se poate trage concluzia că nici partidelor politice nu le va fi prea ușor să dea declarații, după ce vor ieși de la consultările cu președintele Iohannis, cel mai probabil fiecare partid în parte oferind explicații într-un alt cadru decât cel clasic.

„Având în vedere situația epidemiologică și normele în vigoare, la consultările de luni, 14 decembrie:

1. Oportunități de imagine doar pentru cameramanul și fotograful oficiali;

2. Ilustrațiile de la începutul fiecărei întâlniri vor fi transmise presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Președintelui României: https://bit.ly/LIVEPR);

3. Vom pune la dispoziția presei imagini și fotografii de la toate întâlnirile;

4. În eventualitatea în care Președintele va face declarație de presă la final, vom anunța în timp util.”, transmite Administrația Prezidențială.

Cu toate astea, ne declarăm extrem de curioși în legătură cu respectarea efectivă a acestor reguli, de vreme ce la consultări este invitată, printre mulți alți delegați, și Diana Șoșoacă, cea care a declarat în cursul zilei de ieri că nu are de gând să respecte regula testului anti-Covid de dinainte de intrarea la consultări, astfel, fiind ușor de înțeles că aceasta nu are intenția de a se supune nici celorlalte reguli, caz în care nu le găsește congruente cu părerile personale.

Citește și: Șoșoacă îi recomandă lui Iohannis să se îmbrace în costum special

#News