PNL și USR PLUS, în pragul războiului în Timiș. De altfel, nu e pentru prima oară când cele două mari partide se confruntă cu hopuri în negocieri. Și cum de data aceasta se află în joc numirea viceprimarilor, liberalul Alin Nica declară că „a rămas surprins de faptul că primarul a convocat deja şedinţa pentru luni cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi, când noi nu am terminat negocierile.”, suspectând că Dominic Fritz i-ar prefera, în realitate, pe cei de la PSD, ori pe cei de la PRO România.

Alin Nica (PNL): „Nu ştiu care sunt argumentele lor, însă se pare că ei sunt foarte rigizi în această chestiune”

„Am rămas surprins de faptul că primarul a convocat deja şedinţa pentru luni cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi, când noi nu am terminat negocierile. Nu ştiu cum să iau această atitudine, în pline negocieri. Interpretez că fac asta de pe poziţii de forţă. Unde au câştigat în judeţ, ei (USR-PLUS- n.r.) nu vor să facă majoritate cu noi, ceea ce mi se pare ciudat. Suspiciunile nostre sunt că ei preferă PSD sau PRO România. Cum ar fi la Lenauheim, unde sprijină un candidat PRO România, sau la Giroc (unde primar este un social – democrat – n.r.), unde s-au înţeles să voteze viceprimar de la USR. Le-am dat şansa să pună viceprimari la Biled şi Lenauheim, dar au spus că nu vor, susţin un alt candidat de la PRO România. Au respins şi oferta de a avea doi viceprimari la Timişoara. Nu ştiu care sunt argumentele lor, însă se pare că ei sunt foarte rigizi în această chestiune. Ca şi data trecută când au rupt protocolul, poate e vorba de lipsă de experienţă sau lipsă de răbdare. Văd că nu e o chestiune singulară unde se blochează negocierile, se întâmplă şi la Alba şi la Vaslui”, a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, vineri, într-o conferinţă de presă.

Fritz de apără și explică

Potrivit primarului Timișoarei, Dominic Fritz, Alin Nica l-ar ataca acum gratuit, cu toate că, cel puțin inițial, cei doi conveniseră să se nu se atace verbal până nu se finalizează negocierile, o promisiune pe care, din câte sugererază Fritz, Nica ar fi încălcat-o.

„Alin Nica a început să mă atace prin presă şi pe Facebook, deşi conveniserăm că ne abţinem de la declaraţii publice până la încheierea negocierilor. Mă acuză că am convocat Consiliul Local pentru luni. Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect şi predicat că voi convoca o şedinţă în momentul în care mandatele celor doi supleanţi sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză! Am jucat mereu cu cărţile pe faţă, chit că unii interpretează asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul şi cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar şi în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timişorenii în alegeri, în urmă cu aproape 2 luni”, a scris Fritz.

Citește și: Copleșit de situație, Fritz ia decizii controversate

#News