Traian Basescu

Cu toate că până nu de mult, fostul președinte al României, Traian Băsescu declara că, dacă s-ar fi aflat în locul lui Klaus Iohannis ar fi dispus de măsuri drastice în contextul pandemiei, invitat la România TV, Băsescu schimbă tonul declarațiilor și spune că o nouă stare de urgență ar afecta drepturile fundamentale ale omului. Cu toate astea, este de părere că Iohannis nu va institui o nouă stare de urgență, întrucât este, la rândul său, conștient de acest fapt.

Băsescu le recomandă autorităților să ia exemplul altor state

„Nu cred că preşedintele Iohannis ar impune o stare de urgenţă fără respectarea absolută a procedurii. Starea de urgenţă e deja o acţiune ce afectează consitent drepturile fundamentale. Nu cred că ar merge pe această variantă fără să respecte întocmai procedurile.

Încep să îşi dea seama că teoria identificării focarelor pe întreg teritoriul ţării era una perfect valabilă. Ei acum nu ştiu câte focare există pe teritoriul naţional iar acum, mă tem, că începem să nu avem mijloace, de vreme ce am depăşit deja jumătate dintre paturile destinate TI pentru infectaţii cu coronavirus.

În locul lor aş lua legătura cu state ce au astfel de resurse la dispozitie şi m-aş asigura că găsim la ele măcar o sută de paturi cu aparate de ventilat pentru români în stare critică”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

În contextul infectărilor de la CFR Cluj, Băsescu declară că această situație nu face decât să scadă încrederea pe care populația o are în sistemul de testare.

„E posibil orice. A fost un şoc pentru mine ce s-a întâmplat cu CFR Cluj. Toţi pozitivi şi când ajung la Cluj toţi pozitivi, ma face să îmi pierd încrederea în sistemul de testare.

Nu neg situaţia actuală dar situaţia de la CFR a generat o criză de încredere în sistemul de testare.

Da situaţia este gravă dar ce observ, de unde foarţe mulţi estimau o explozie, văd o stabilizare în jurul cifrei de o mie. Trebuie continuată bătălia pentru diminuarea acestei cifre prin măsurile anunţate de Guvern”, a mai spus Traian Băsescu Băsescu.

Citește și: Arafat, despre medicii demisionari de la DSP București

#News