Pagahagi îi îndeamnă pe cetățeni să nu voteze USR PLUS.

Țin minte că prima dată când am aflat de modelul american de advertising, cel care înlătură orice urmă de concurență loială, am ridicat din sprânceană. Cum putea fi legal și/sau moral un astfel de model? Model despre care mi-am amintit acum, citind declarațiile repetitive ale lui Adrian Papahagi, la adresa Alianței USR PLUS. Fiindcă într-un fel sună „votează-l pe X pentru că va face și va drege” și altfel sună ”nu-l vota pe Y pentru că nu-i creștin”.

Papahagi: „USR+ e noua stângă anticreștină. Niciunul din păcatele vechii politici nu le e străin”

„Domnul europarlamentar USR Cristian Ghinea găsește discuția despre creștin-democrație „vomitivă”. Consilierii locali USR care depun jurământul refuză să atingă Biblia sau să rostească propoziția „Așa să-mi ajute Dumnezeu!” Pentru USR, dorința de a fixa în Constituție definiția curentă, veche de când lumea, a căsătoriei e o formă de „ură”, este de părere Papahagi.

În definitiv, fiecare devine liber să emită păreri despre altul. Ne-o garantează, până la un punct, libertatea de exprimare. Însă nu pot să nu remarc felul în care Papahagi mizează pe acea componentă pro biserică a populației, căreia Papahagi alege să-i răsucească cuțitul în rană, însinuând „anticreștinătatea” USR PLUS. Mai pe larg, acesta mizează pe punctul sensibil a unei majorități creștinilor, pentru a se asigura că, în rândul lor, USR PLUS nu vor avea parte de susținere. Viclean, neloial.

Citește și: ÎPS Teodosie (ne) vrea înapoi în peșteră

#News