Facebook și Messenger vor lansa o nouă funcție care va permite discuțiile între utilizatori

Noua faciitate se numește Community Chats.

 Utilizatorii Facebook și Messenger vor avea la dispoziție un nou țio de comunicare, care preia principiile de funcţionare al altor aplicaţii, potrivit g4media.ro.

Ce funcții va avea noua aplicație

Este vorba despre o nouă facilitate pentru grupurile de discuţii numită Community Chats, aceasta copiind mai multe elemente de la Discord şi alte aplicaţii de comunicare. Discuţiile vor putea fi organizate pe categorii, care vor fi stabilite în funcţie de conţinut sau de interesul participanţilor, utilizatorii comunicând între ei pe marginea temelor alese, fără să fie neapărat prieteni virtuali

Funcția permite un plus de ordine şi control pentru marile grupuri cu un număr important de membrii şi unde nu există o organizare a conţinutului, informaţia fiind mai greu de găsit.

Categoriile pot fi create mai mult sau mai puţin nişate

Astfel, o categorie de discuții ar putea fi „Părinţi de fete care joacă tenis”, unde părinţii pot discuta strict pe acest subiect. Fiecare utilizator poate alege categoriile de discuţii de care este interesat, ignorând discuţiile despre subiecte care nu sunt de interes, nemaifiind necesară citirea tuturor mesajelor dintr-un grup de discuţii. De asemenea, poate exista suportul pentru video şi audio, fiind categorii speciale pentru comunicare audio sau video. De exemplu, la o sesiune video în cadrul Community Chats pot participa maxim 30 de persoane. După câteva săptămâni de teste, facilitatea va fi implementată atât pentru grupurile de Facebook, dar şi pentru grupurile de discuţii din Messenger.

Criza climatică este reală: lumea se îndreaptă în direcția greșită, avertizează ONU