Metrou București

După ani de așteptare, bucureștenii pot folosi și cea mai nouă magistrală de metrou, M5, care face legătura între Drumul Taberei și Eroilor. Cu numeroase amânări, cauzate de problemele cu avizarea sau finanțarea, mâine se va putea circula pe această „rută”.

„Domnule prim-ministru, vă informez că suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor, în cursul zile de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe 11 septembrie, am anunțat că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât, pe 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a declarat ministrul Bode, înaintea ședinței de Guvern.

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 14 septembrie

Declarațiile premierului Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 14 septembrie#GuvernulRomaniei #LudovicOrban #sedintadeguvern

Publicată de Guvernul României pe Luni, 14 septembrie 2020

„Ne vedem la darea în funcțiune! Asta e o veste bună, mai ales că mulți speculau săptămâna trecută că nu suntem în stare să deschidem metroul”, a spus premierul Orban.

Contractele pentru construcția magistralei au fost semnate în primăvara lui 2011, iar lucrările au început la scurt timp după. Primul termen avansat pentru finalizare a fost 2015. Au urmat, însă, mai multe probleme de avize, de finanțare și lucrări neprevăzute.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime, 10 staţii şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei – Eroilor e de 3,4 miliarde de lei.

Citește și: Metroul din Drumul Taberei și băiatul care a strigat „lupul”

#News