Ludovic Orban/ Foto credit: Alexandru Dobre - Mediafax

Premierul Ludovic Orban a vorbit, din nou, despre eventuala creștere a pensiilor, însă și despre presiunile pe care Parlamentul le face asupra Guvernului, neținând cont de situația delicată a economiei din România. Reamintim că pandemia de coronavirus a reușit să destabilizeze economia, plusând peste găurile bugetare lăsate de vechea guvernare, cea condusă de Viorica Dăncilă. În acest context, Orban subliniază faptul că o mărire a pensiilor cu procentul cerut în Parlament, deși este de dorit, este, de asemenea, lipsită de prudență.

„Este o creștere extrem de mare pe care ne angajăm să o putem plăti atât pe anul viitor, cât și pentru ani următori. Orice altă creștere de pensii se va face doar ținând cont de realitățile bugetare și capacitatea de plată a României. Orice creștere a pensiilor care este făcută fără a ține cont de efectul pe care îl produce va fi o decizie care va face rău României, părinților și bunicilor noștri. Orice creștere pentru care nu există garanția că există sustenabilitate poate genera o situație extrem de gravă. Fie inflație, ceea ce va anula oricum această creștere, fie ne va pune în situația de a ne împrumuta din ce în ce mai mult și la costuri din ce în ce mai ridicate.” a spus premierul Orban.

Ludovic Orban: „Decizia de a crește pensiile cu 14% a fost o decizie grea”

„Eu nu pot accepta o astfel de situație. Și așa, de 4 luni este un dezmăț în Parlamentul României care pune presiune asupra bugetului de stat. Poți să faci rău României și asta face PSD și făcându-te că faci bine. Dacă crești prea mult pensiile, nu le mai poți plăti. Îi rog pe părinții noștri și bunicii noștri să înțeleagă că am făcut tot ceea ce a fost posibil. Decizia de a crește pensiile cu 14% a fost o decizie grea, o decizie dificilă, o decizie pe care însă ne-o asumăm și avem siguranța că putem plăti acești bani.”, a adăugat Ludovic Orban.

Citește și: Magda Catone s-a înscris în PNL și candidează pe listele liberalilor

#News