Municipiul Târgu Mureş a rămas fără serviciu de salubritate, fiind asaltat de gunoaie

Acest lucru este valabil și în alte 18 localităţi din județ

Primăria municipiului Târgu Mureş a solicitat, joi, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect să finalizeze procedura de urgenţă pentru atribuirea contractului de salubrizare menajeră pe Zona 2, întrucât oraşul este sufocat de gunoaie, inclusiv aduse din localităţile limitrofe, rămase de asemenea fără acest serviciu, potrivit g4media.ro. „În aceste zile ne confruntăm cu un volum crescut de deşeuri menajere în mai multe locaţii din oraşul nostru. Această situaţie e din cauza faptului că, începând cu data de 4 aprilie, Municipiul Târgu Mureş precum şi celelalte localităţi din Zona 2 a Asocierii ADI Ecolect au rămas fără operator pentru colectarea gunoiului menajer, Brantner Veres S.A. refuzând prelungirea perioadei, după cele 90 de zile ulterioare încetării contractului de salubritate. Este o situaţie dificilă, având în vedere şi perioada sărbătorilor pascale. În anumite zone mai sensibile precum cartierul Unirii, sau în zonele situate în vecinătatea comunelor Corunca, Sântana sau Livezeni, cantităţile de gunoi menajer depozitate care se pot observa sunt mult peste media altor zone din oraş. Această situaţie e şi din cauza faptului că persoane neidentificate din afara oraşului vin frecvent cu autoturismele şi îşi aruncă deşeurile în containerele aflate în zonele rezidenţiale de la intrarea în oraş sau direct pe domeniul public”, a anunţat Primăria Târgu Mureş, pe Facebook.

 Potrivit municipalităţii, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Mureş în ultimele zile, mai multe persoane au fost depistate, identificate şi sancţionate contravenţional.

 „Rugăm populaţia să vină în sprijinul Poliţiei Locale şi să semnaleze orice faptă de acest gen, pentru ca cei care debarasează în mod ilegal deşeurile să fie traşi la răspundere. Totodată, facem apel la ADI Ecolect să finalizeze cât se poate de repede procedura de urgenţă pentru atribuirea contractului de salubrizare menajeră, astfel încât lucrurile să reintre în normal”, a subliniat Primăria Târgu Mureş.

Începând cu data de 4 aprilie şi până în momentul atribuirii noului contract de salubrizare, toate cele 19 localităţi din Zona 2 a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţ, inclusiv municipiul Târgu Mureş, au rămas fără serviciul de colectare a deşeurilor, iar din cauza reglementărilor legale existente, nicio unitate administrativ-teritorială nu are dreptul să încheie contracte locale de salubrizare în nume propriu, ci doar prin ADI Ecolect.

Descinderi la comercianții de parfumuri, genți și portofele contrafăcute din Buzău