Primăria S5 vrea să construiască un centru educațional, însă nu înainte ca cetățenii să-și spună părerea

Proiecte noi în Sectorul 5. Se cere opinia locuitorilor

Primăria Sectorului 5, împreună cu primarul Cristian Popescu Piedone a lansat încă o dezbatere publică pe tema unui viitor proiect care să vină în sprijinul cetățenilor de sector. Mai exact, dacă în cursul zilei de vineri, se cerea părerea în legătură cu modernizarea Parcului Sebastian, iată că astăzi vorbim despre construirea unui centru educațional pentru școlari și preșcolari, pe un teren aflat în apropierea unei școli și a unei grădinițe.

Locuitorii de sector își pot manifesta părerile pro sau contra accesând site-ul primăriei și completând formularul aferent: click aici!

Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dă startul unor dezbateri publice pe tema implementării unor proiecte de modernizare și dezvoltare a Sectorului 5

„Cel de-al doilea proiect pe care primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, dorește să îl pună în dezbatere publică se referă la construirea unui centru educațional pentru preșcolari și școlari în zona Uranus, strada Ion Creangă. Terenul ales se află în imediata apropiere a unei școli și a unei grădinițe, fiind format din comasarea a 5 parcele existente. Odată cu această comasare s-a putut face legătura cu grădinița și școala din apropiere, acestea împărțind aceeași curte, fiind delimitată de vecinătăți printr-un gard de protecție. Centrul educațional ar urma să aibă laboratoare moderne, aparatură de ultimă generație, spații de joacă, sală de aerobic, săli de jocuri, atelier de teatru, spațiu destinat pentru cățărări, hol pentru expoziții, săli de meditații, atelier de pictură și arte, sală proiecții filme educative, spații verzi, terenuri de sport, terasă pentru activități în aer liber, sală de dans, sală de muzică, dar și o parcare subterană.”, de notează pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Schimbarea la față a Parcului Sebastian, din Sectorul 5

Principalele avantaje ale proiectului:

  • proiectul va rezolva problema locurilor limitate din grădinițele și școlile din Sectorul 5;
  • elevii vor avea acces la o instituție de învățământ sigură și modern.

Randările de proiect, conform Primăria Sectorului 5:

„Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, consideră că educația reprezintă o prioritate pentru sector, având în vedere că în ultimii ani nu s-au făcut prea multe demersuri pentru reabilitarea și construirea de grădinițe și școli. Acest proiect reprezintă o șansă de a învăța în condiții demne de o capitală europeană pentru viitoarele generații.”, se mai arată pe pagina Primăriei Sectorului 5.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, primăria S5 lansa un alt proiect, pe tema modernizării Parcului Sebastian din Sectorul 5, și acest proiect având menirea de a fi trecut pe sub furcile caudine ale populației, primarul Cristian Popescu Piedone dorind să știe dacă cetățeanul este de acord cu propunerea de modernizare.

Citește și: Primăria Sectorului 5: Piedone vrea să atragă cele mai multe fonduri UE

#News