Ana Loredana Predescu

Încă 24 zile până la alegeri.

Chiar dacă poate părea mult, aceste zile se duc repede, așadar noi, cetățenii, votanții, trebuie să știm cu cine și mai ales DE CE votăm. Votul este dreptul fiecărui cetățean, până aici, lucrurile fiind destul de clare. De asemenea, tot el, votul, ne dă posiblitatea să-i alegem în funcții cheie pe acei oameni care ne reprezintă valorile, interesele, năzuințele. Cu toate că pare simplu, în realitate nu e. Tocmai din acest motiv, după cum bine știți, redacția noastră face, în această perioadă, un tur de forță pentru a dedica câte un articol fiecărui candidat la alegerile parlamentare de anul acesta. De ce? Pentru ca dumneavoastră să-i cunoașteți și să decideți, mai apoi, dacă respectivii candidați se pliază pe așteptările dumneavoastră… sau nu?

Astăzi este rândul Anei Loredana Predescu, candidat pentru Camera Deputaților, din partea PSD Brașov

Nu e prima dată când scriem despre Ana Loredana Predescu, aceasta trezindu-ne interesul încă de-acum o lună, odată cu anunțul potrivit căruia, o vâlceancă avea să „rupă gura târgului” brașovean. De ce o vâlceancă? De ce nu o brașoveancă? Au fost întrebările de pe buzele tuturor.

Curioși, cum ne știți, am contactat-o telefonic pe Ana Loredana Predescu, pentru a o întreba de ce candidează și mai ales, de ce la Brașov? Naturală și relaxată, aceasta a declarat că a răspuns invitației PSD de a candida la Brașov, întrucât, potrivit acesteia, Brașovul are nevoie și de oameni tineri, totodată experimentați, care să aducă un aport concret comunității brașovene.

„Pentru ca din Brașov am primit propunerea de a candida și am acceptat cu plăcere, având în vedere că este un județ încărcat de istorie, pentru că este un județ turistic și cu experiență acumulată la Ministerul pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism în care am lucrat, pot să ajut la dezvoltarea turismului, atât în Brașov dar și în România, un domeniu foarte afectat de măsurile Covid. Dar mai ales pentru că, în viziunea mea, Brașov îndeplinește toate condițiile unui adevarat centru administrativ: locație geografică, potențial economic, cultură și civilizație. Împreună cu colegii mei din PSD știu că vom reuși să realizăm politici publice pentru oameni și în beneficiul lor.”

a declarat Ana Loredana Predescu, pentru HashtagNews.ro

„Sunt onorată să fiu candidatul organizației PSD Brașov la alegerile parlamentare, mă bucur că m-am alăturat unei echipe dinamice și tinere, cu profesioniști care au dovedit de-a lungul ultimilor ani că pot face performanță în administrația locală sau centrală. Intru în această competiție electorală cu mult entuziasm și cu extrem de multă determinare pentru a convinge cât mai mulți brașoveni că România are nevoie de PSD în Parlament și la Guvernare. Suntem singurul partid care poate asigura o guvernare de re-construcție, după criza sanitară gestionată atât de deficitar de actualul Guvern de dreapta”, a declarat astăzi, Ana – Loredana Predescu, la depunerea candidaturii pentru Camera Deputaților.

a spus Predescu, la depunerea candidaturii

Ana Loredana Predescu are 37 ani, s-a născut în județul Vâlcea și locuiește, în acest moment, în București. Mamă a doi copii și, din câte am putut observa, dedicată full time copiilor acesteia, Predescu își dorește ca toți copiii din România să beneficieze de o educație „ca la carte” și de condiții mai bune de trai. De altfel, interacțiunile acesteia cu „lumea copiilor” nu s-a limitat, de-a lungul timpului, doar la cea cu propriile fetițe, Predescu activând și în învățământ. Cu această experiență la purtător, candidata PSD Brașov este sigură că poate contribui la bunăstarea copiilor și a părinților acestora, fiind convinsă că țara noastră are nevoie de legi concrete care să asigure protecția familiilor.

Conform Institutului Național de Statistivă, la începutul anului 2020, 275 000 copii cu vârste între 7-17 ani, nu frecventau școala. Totodată, România este țara cu cea mai mare rată de abandon școlar din UE, respectiv 15.2%.
Anual 45 000 copii părăseau școala. Astăzi, peste un sfert din copiii care trebuie sa frecventeze cursurile online nu au acces la educație. Raportându-ne la județul Brașov, 15% dintre copiii care ar trebui să participe la cursurile online, nu au acces la educație. Dacă suprapunem peste această situație, faptul că, de luni, toate școlile din România vor fi închise, previziunile pentru această generație de elevi sunt sumbre, iar efectele sunt greu de cuantificat și aproape imposibil de remediat
’’

subliniază Ana Predescu

Riscam sa avem o generatie de copii sacrificati din punct de vedere educational daca nu vom lua masuri! Sa nu uitam: copiii de azi sunt adultii de maine!

S-au făcut multe pentru Brașov și foarte puține pentru brașoveni

Ana Loredana Predescu, pe Facebook

Interesată în mod direct de turism și de sectorul HoReCa, Ana Loredana Predescu ne-a mai declarat că este solidară cu toți cei din acest domeniu, vrând să îi reprezinte pe aceștia în Camera Deputaților, girând cu propria experiență de 6 ani în domeniul antreprenoriatului. Mai mult decât atât, Ana Loredana Predescu deține un post local de televiziune în Vâlcea, însă și un post de radio.

Cu ce gânduri pe la Camera Deputaților?

Căutând pe internet, am dat de o declarație recentă a candidatului Ana Loredana Predescu, în care se vorbește

„Aceasta este toata infrastructura necesara „scolii de acasa”. Cu mine in back stage deoarece vorbim de Victoria, 8 ani, clasa a doua. Avem laptop, internet, o doamna invatatoare foarte implicata, un copil familiarizat cat de cat cu tehnologia, parinti care stiu sa instaleze platformele Teams si Edu24, fiecare cu parole diferite furnizate de scoala care are si un IT ist. Si cel mai important, avem curent! Intrebarea pe care mi-o pun este cati dintre copiii Romaniei beneficiaza de ceea ce are Victoria pentru a putea avea acces la educatia on line. Raspunsul il gasesc tot eu, in urmatoarele statistici: Conform World Vision Romania, 40 % din copiii din mediul rural nu au participat la scoala on line in prima parte a pandemiei. 1 din 3 sate din Romania nu are semnal de internet sau are zone in care semnalul este foarte slab. Peste un sfert din copii nu au acces in acest moment la educatia on line. 43% dintre cadrele didactice nu detin partial sau total resursele materiale necesare invatamantului on line Toate acestea in conditiile in care : La inceputul anului 2020, conform INS peste 275 000 copii intre 7-17 ani, NU MERGEAU la scoala. Romania era fruntasa la abandon scolar, 15,2% ( 18-24) au absolvit 8 clase sau mai putin. 45 000 copii renunta anual la scoala. 41% dintre elevii romani erau in aria analfabetismului functional Sunt cifre absolut tulburatoare. Conform Salvati Copiii Romania, analfabetismul functional s-a accentual, abandonul scolar a crescut. Si in aceste conditii, Romania este printre putinele tari ale Uniunii Europene in care scoala s-a inchis. Ingradirea accesului la educatie are consecinte greu, daca nu imposibil de corectat. Stiu ca noi, parintii, suntem pusi in situatia de a alege intre educatia propriilor copii, contactul cu colegii, dezvoltarea psihica de grup, versus riscul de imbolnavire. Stiu ca de data aceasta consecintele unor decizii gresite se rasfrang in mod direct asupra noastra si a copiiilor nostri. Ce este de facut: Deschiderea scolilor. Testarea elevilor si a profesorilor iar acolo unde se constata un focar sa fie inchisa clasa, in cazuri extreme chiar scoala. Sprijin real al parintilor pentru profesori. Deciziile sa apartina Scolii, Consiliului Scolar si comunitatii. Ore de educatie remediala in regim after school, sustinut de statRiscam sa avem o generatie de copii sacrificati din punct de vedere educational daca nu vom lua masuri! Sa nu uitam: copiii de azi sunt adultii de maine!

declara Ana Loredana Predescu pe pagina sa de Facebook, în data de 4 noiembrie 2020.

Ce spune internetul despre Ana Loredana Predescu?

În mod surprinzător, internetul s-a dovedit a fi bun cu Ana Loredana Predescu, oricât am fi căutat, știrile „de rău” fiind de negăsit.

Ana Loredana Predescu îi trage de mânecă pe guvernanți: „Ce se va întâmpla cu viitorul acestor copii?”

HashtagNews.ro

Ana Predescu: „Guvernul României trebuie să țină seama de recomandările OMS Europa și să deschidă școlile!”

Măsurile impuse de Guvernul PNL sunt măsuri greșite, care se răsfrâng asupra noastră, asupra famiilor noastre, asupra copiilor nostri.

Copiii de astăzi, sunt adulții de mâine, care trebuie integrați pe piața muncii. Directorul OMS Europa face apel să nu se închidă școlile. „Nu ne permitem o generație pierdută din cauza COVID-19”. Toți decidenții din Europa consideră că riscul de infectare în rândul elevilor este mult mai mic decât pierderile în plan educațional, iar actualul Guvern se joacă cu viața copiilor noștri.”

NewsBV.ro

O vâlceancă, pe un loc eligibil pe listele PSD Brașov – decizia-luată în urma unei discuţii cu Ciolacu

stiripesurse.ro

Ana- Loredana Predescu prezintă soluțiile pentru „generația de sacrificiu” a educației românești. „Haideți să salvăm această generație!”

Oltenliapress.ro

Ana Loredana Predescu și-a depus, astăzi, candidatura pentru Camera Deputaților

HashtagNews.ro

Vâlceanca Ana Loredana Predescu, invitată de PSD să candideze la Brașov

Vocea Vâlcii

Concluziile le trageți dumneavoastră, cititorii, desigur. Datoria noastră a fost să extragem esențialul din profilul de candidat al Anei Loredana Predescu, candidată PSD, pentru funcția de deputat.

Oricare ar fi opțiunile dumneavoastră politice, important este să vă cunoașteți candidații și, mai important decât orice, să mergeți la vot!

Citește și: Profil de candidat – Vasile Dîncu, pentru Senat, din partea PSD

#News