Sute de monede de aur, îngropate în curțile unor rude ale lui Leo de la Strehaia

Monedele au fost găsite în urma unor percheziții într-un dosar de evaziune fiscală.

Sute de monede din aur, dintre care unele cântăreau chiar și câte un kilogram fiecare, ar fi fost găsite de polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor economice și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Monedele erau îngropate în curțile mai multor oameni de afaceri din Strehaia, județul Mehedinți, potrivit gandul.ro.

Perchezițiile făcute de oamenii legii ar avea legătură cu un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la aproape 20 de milioane de euro

Anchetatorii au efectuat percheziții domiciliare la adresele mai multor persoane din Strehaia. Acestea sunt suspectate că ar fi provocat bugetului de stat un prejudiciu evaluat la aproximativ 20 de milioane de euro. Potrivit unor surse apropiate anchetei, ancheta procurorilor Parchetului Curții de Apel București i-ar viza pe Florin Mituș, Mihai Mitea și Justinian Mitea. Aceștia sunt suspectați de evaziune, realizată prin intermediul unor afaceri cu deșeuri reciclabile. Potrivit surselor citate, dintre cei trei, numai Justinian Mitea ar fi fost găsit acasă, Florin Mituș și Mihai Mitea reușind să fugă din țară înainte perchezițiile oamenilor legii. Cei trei ar fi veri cu Ion Stelică Mihai, zis Leo de la Strehaia. Acesta se află în închisoare după ce, anul trecut, în septembrie, a fost condamnat definitiv de Tribunalul București la 2 ani și 6 luni, pentru infracțiuni de evaziune fiscală. La fel ca și vărul lor, Leo de la Strehaia, cei trei și-au etalat averile pe site-urile de socializare, în imagini apărând atât mașinile de lux, dar și unele dintre monedele din aur care au fost ridicate de oamenii legii.

Leo de la Strehaia, mama acestuia şi un alt bărbat au ajuns la închisoare

Cei trei sunt condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.Ei vor fi încarceraţi la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Ion-Stelică Mihai a fost condamnat la doi ani şi 6 luni închisoare cu executare, fiind acuzat de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat.Maria Mihai, Ionuț Dumitra și Ioan Mihai au fost condamnați la câte doi ani închisoare cu executare, pentru complicitate la tentativă la fapta săvârșită de Ion-Stelică Mihai. Cel din urmă este deja deţinut pentru executarea unei pedepse în alt dosar.

Plângere penală pe numele Spitalului Județean din Suceava, din cauza distrugerii cuiburilor de ciori din curtea unității