Bătrână rătăcită pe munte, salvată datorită unui apel telefonic neobișnuit

Ea a fost sunată la întâmplare de operatorul unui call-center, care a vrut să-i facă „o ofertă de nerefuzat”.

Intervenție inedită pentru salvarea unei femei care s-a rătăcit din cauza problemelor cu vederea. O bătrână în vârstă de 85 de ani din judeţul Vrancea, care nu a mai găsit drumul spre casă, a fost salvată datorită apelului unui operator al unui call-center de la o companie de telefonie mobilă.

Bătrâna i-a spus operatorului call center că s-a rătăcit

Acesta a sunat-o pe femeie ca să îi prezinte o ofertă pentru un abonament. După ce femeia i-a spus că s-a rătăcit, operatorul a sunat imediat la 112. Bătrâna a fost găsită de poliţişti și de către un reprezentant al S.V.S.U, potrivit ziare.com.

Potrivit IPJ Vrancea, un operator al unui call center a apelat în mod aleatoriu un număr de telefon, pentru a prezenta oferta unor servicii de telefonie mobilă. Acestuia i-a răspuns, bunica Safta care i-a relatat că s-a rătăcit într-o zonă cu vegetaţie înaltă şi nu mai poate să ajungă la domiciliu, deoarece are probleme cu vederea la cei 85 de ani.

Operatorul call-center a apelat imediat S.N.U.A.U. 112, comunicând toate datele deţinute

Operatorul a comunicat şi cele relatate de bătrână, reţinând că localitatea ar fi un sat care începe cu litera „F” , situată într-o zonă de munte.

„Colegii noştri, Valentin şi Andrei, au fost cei care au făcut imediat conexiunea esenţială cu datele oferite prin apelul 112 şi, alături de un reprezentant al S.V.S.U. Andreiaşu, au plecat în căutarea femeii, reuşind să o găsească la o distanţă de circa 1 km de casă, într-o zonă împădurită”, a comunicat IPJ Vrancea.. Acasă, într-o locuinţă izolată din satul Fetig, femeia a povestit colegilor că, deşi are probleme cu vederea, în cursul zilei a reuşit să ajungă la rude în centrul satului. Când a plecat către domiciliu, femeia a mers pe o scurtătură, dar s-a rătăcit în pădure, au transmis reprezentanţîi IPJ Vrancea. Bătrâna a fost dusă acasă, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Alarmant: Un gheţar cunoscut din Munții Apuseni se topeşte