Simona Halep: Sunt șocată și dezamăgită, refuz să accept decizia

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru că s-a dopat intenționat

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Simona Halep a avut o primă reacție, marți seară, pe Instagram, după aflarea veștii că a fost suspendată 4 ani pentru că s-a dopat intenționat, după cum susține tribunalul. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de tenismenă la TAS, potrivit g4media.ro.

Halep a spus că este ”șocată și dezamăgită” în același timp de decizia tribunalului și că ”refuză să accepte decizia”.

Halep a mai spus că în două decenii de tenis profesionist i s-au luat 200 de teste de sânge și urină pentru a fi testată la substanțe interzise, iar toate analizele au ieșit curate până în 29 august 2022. Tenismena fostă număr 1 mondial susține în continuare că rezultatul pozitiv a fost din cauza unui supliment contaminat. Halep anunță că va contesta decizia: ”Intenționez să apelez decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză”.

WTA a transmis un comunicat, în urma suspendării Simonei Halep, în care susţine că este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis.

„Este extrem de important ca jucătorii să cunoască şi să respecte regulile Programului Antidoping pentru Tenis. Tribunalul Independent a luat o decizie în legătură cu cazul Simona şi, conform TADP, decizia poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. WTA va susţine deciziile luate prin acest proces şi va continua să urmărească îndeaproape acest lucru”, a anunţat WTA. Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Mii de perechi de încălțăminte contrafăcută, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Constanța