Eurodeputat PNL despre reducerea consumului energetic: „o să ne adaptăm”

Fiecare român o să-şi reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate

Gheorghe Falcă, eurodeputat PNL, a dezaprobat declarațiile social-democratului Marcel Ciolacu și liberalului Rareș Bogdan.

Ei par să pună sub semnul întrebării necesitatea reducerii consumului energetic în România, în contextul actual, este de părere Gheorghe Falcă, potrivit RFI, citat de Mediafax.

 Românii își vor reduce de nevoie consumul de energie

Eurodeputatul PNL consideră că marea majoritate a populației din România va micșora consumul de teama facturilor uriașe.

„Eu cred că fiecare român o să-şi reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate.

Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă şi, din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare.

Fiecare o să ne adaptăm la aceste reduceri, deci nu trebuie să fie ceva forţat creat de stat.

Statul, în schimb, poate să producă reduceri în structurile administrative, în instituţiile publice, în orele pentru iluminatul public”, spune Gheorghe Falcă.

Rareș Bogdan nu a avut un mesaj antieuropean

Întrebat ce părere are despre declarațiile lui Rareș Bogdan, coleg de partid, eurodeputatul PNL a precizat:

„Rareș a spus aceste afirmații într-un context, într-o întâlnire cu tinerii liberali, încurajându-i să nu preia orice lucru care se aude, ca și radicalism, dintr-un anumit spațiu public european, dar eu am văzut apoi o intervenție nouă a lui Rareș Bogdan, care spunea că niciodată nu a fost cu gândul de a avea un mesaj antieuropean”.

Acesta a mai adăugat și faptul că CE (Comisia Europeană) nu a vizat nici pasta de dinți, nici dușul, ci a solicitat statelor membre să gândească soluții pentru a reduce consumul cu 15%.

„Și evident atunci când vrei să reduci consumul, te uiți în perioada de vârf, care în România este între orele 16 și 22, ce poți să faci în acea perioadă”.

Eurodeputat PNL despre declarația lui Marcel Ciolacu: un conflict în interiorul socialiștilor

Gheorghe Falcă a comentat și declarația președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Acesta și-a exprimat dezacordul față de propunerea CE cu doar câteva zile în urmă.

„Cel care se ocupă la nivel european de acest domeniu este domnul Timmermans, care este socialist.

Ca un conflict în interiorul socialiştilor, am putea să spunem că vine o astfel de declaraţie.

Eu cred că noi trebuie să ne şi asumăm anumite lucruri, trebuie să avem şi curajul să spunem adevărul despre criză, adevărul despre război, adevărul despre preţul curentului, adevărul că trebuie să economisim, pentru că facturile crescând, costurile vieţii noastre cresc.

Domnul Ciolacu trebuie să devină prim-ministru în primăvara anului 2023, acolo trebuie să-ţi asumi, o să vină momente dificile, în orice guvernare sunt momente de criză, trebuie să-ţi asumi poziţia de a ieşi în faţa cetăţenilor şi de a spune: dragi cetăţeni, acesta este drumul.

Nu poţi să fugi de astfel de responsabilităţi”, a afirmat eurodeputatul PNL.