Gabriela Firea anunță inițierea unui proiect de către Ministerul Familiei, prin care se asigură locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat

Ministrul Gabriela Firea militează pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, este preocupată de creșterea rolului femeilor în societate, politică și economie, anunțând schimbarea unei percepții învechite și a unui stereotip potrivit cărora reprezentantele sexului frumos nu pot avea funcții de conducere. Gabriela Firea anunță finalizarea de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a unui proiect prin care se asigură locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

Gabriela Firea susține că există susținerea coaliției de guvernare pentru acest proiect și sprijin din partea președintelui Camerei Deputaților și a PSD Marcel Ciolacu, dar și a premierului Nicolae Ionel Ciucă

” 3 din 10 români spun că femeile nu au calități de conducere, potrivit unui studiu recent. Lumea se schimbă și odată cu ea trebuie să ne schimbăm și noi mentalitatea. Am finalizat un proiect important prin care egalitatea de șanse între femei și bărbați nu rămâne doar la nivel de vorbe, iar femeile vor demonstra că pot face mai mult. Prin proiectul promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat. Împreună cu vicepremierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu și ministrul Economiei, Florin Spătaru, propunem modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Este o modificare importantă pentru statutul femeilor în societatea noastră”, este mesajul transmis de către Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Gabriela Firea vrea să schimbe percepția existentă în societatea românească privitoare la rolul femeilor

Ministrul Familiei își dorește mult să modifice statisticile oficiale, extrem de îngrijorătoare, potrivit cărora 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă și copii în timp ce 3 din 10 români spun că femeile nu au calități și abilități pentru funcții de conducere. Datele prezentate mai sus fac parte dintr-o amplă cercetare sociologică în cadrul proiectului „România Durabilă”, parte a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030. „Nu putem rămâne în urma vremurilor, având mentalități învechite. Sunt nenumărate femei de succes în afaceri, politică sau activism civic. Trebuie să depășim aceste stereotipuri și idei învechite. Femeile pot fi și mame bune, iubitoare, implicate în creșterea copiilor și, să aibă, în paralel, cariere extraordinare” , conchide Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea anunță aderarea României la Acordul parțial pentru mobilitatea tinerilor