Mai mulți bani pentru cultură: valoarea tichetelor culturale va crește din septembrie 2022

Ministerul de Finante a publicat proiectul de ordin prin care se stabileste valoarea actualizata a tichetelor culturale

Sursa foto: Pixabay

Tichetele culturale și voucherele pentru evenimente vor crește cu până la 30 de lei, începând chiar cu această lună, conform unui proiect de ordin al Ministrului Finanțelor și al Minstrului Culturii.

Mai exact, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, va fi de 190 lei/lună, respectiv de 380 lei/eveniment.

Valoarea nominală stabilită mai sus este valabilă inclusiv pentru lunile februarie 2023, respectiv martie 2023.

Tichetele se acordă angajaților și pot fi folosite pentru achitarea contravalorii de bunuri sau servicii culturale precum: bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, cărți, film și albume muzicale.

Ce condiții trebuie să respecte un tichet valid

Amintim că fiecare persoană care dorește să achiziționeze bunuri culturale, folosindu-se de această metodă de tranzacție, trebuie să se asigure că tichetul cultural pe care-l deține, fie el în format electronic sau tipărit, include următoarele: numele și adresa emitentului; valoarea nominală a tichetului; perioada de valabilitate a tichetului; interdicția de a fi întrebuințat pentru achiziționarea altor bunuri decât cele pentru care a fost destinat; numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului.