Organizația Mondială a Sănătății discută o soluție. Discută virusul, timpul și măsurile, și tot ce-mi imaginez e un joc de cărți. Cine dă, cine primește și, mai ales, cine câștigă. Și cum. Se spune că nu poți câștiga dacă nu-ți asumi un risc.

Sunt țări care ar trebui să ia în calcul noi restricții și sunt țări unde se iese în stradă și se luptă împotriva normelor, împotriva restricțiilor și împotriva legii. Și, da, fiecare are dreptul să protesteze pentru orice.

Se pune accent pe faptul că relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. Și pe faptul că politica joacă un rol important. Dar politicienii se și joacă. ”Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină”, spune un reprezentant al OMS.

”Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii.

Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan – directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

”Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

Tot ce am văzut de când cu pandemia a fost ceartă. A dezbinat virusul ăsta prietenii, familii, colegi și amici virtuali mai ceva decât a făcut-o politica. S-au acuzat unii pe alții, mai ceva ca în anii electorali.

A dus la ură, dezbinare, un nou motiv de luptă și un nou motiv de discuții în contradictoriu.

Și ajung din nou la concluzia că nu există o soluție. Fiecare gândește pentru el. Că se izolează sau că protestează, că alege să manipuleze, sau că alege siguranța.

Citește și: Caramitru, după ce a auzit că Esca ar fi infectată: „Treziți-vă cu toții!”

#News