În data de 2 martie, Twitter a venit cu o propunere pentru angajații săi: desfășurarea activităților de acasă. Ințial, a fost privită ca pe o încurajare, dar din data de 11 martie lucrul de acasă a devenit obligatoriu.

Mai nou, Twitter consideră că angajații au fost mult mai productivi și așa că va permite munca de acasă permanent. Desigur, cei care doresc să se întoarcă la birouri vor trebui să aștepte cel puțin până în septembrie.

Între glumă și seriozitate, mă întreb dacă se mai fac angajari la Twitter. Nu de alta, dar nu-mi displace absolut deloc munca de acasă. Confortul influențează buna dispoziție și, automat, productivitatea nu va avea de suferit. Asta a fost și părerea gigantului social media după câteva analize.

Și nu vorbim doar de Twitter. La începutul acestei luni, Google și Facebook au spus că personalul lor poate lucra de acasă până la sfârșitul anului.

Totuși. Munca de acasă nu e pentru toți. Intervin anxietăți, frustrări, unii se etichetează ca ”sălbăticiți”, alții duc dorul colegilor, ședințelor, pauzelor în care socializau etc. Adică fix ce am evitat eu întotdeauna.

Cu toată sinceritatea, am fost mult mai productivă și mai organizată, iar absența colegilor mi s-a tradus prin bonus. Cam ce spun și reprezentanții Twitter:

”Am răspuns rapid crizei și le-am permis angajaților noștri să lucreze de acasă, având în vedere angajamentul nostru față de descentralizare și sprijinirea unei forțe de muncă cu capacitatea de a lucra de oriunde. În ultimele luni am dovedit că acest mod de lucru poate funcționa. Dacă angajații noștri se află într-un rol care le permite munca de acasă și vor să facă asta mereu, vom face acest lucru să se întâmple”.

Cât despre cei care duc dorul socializării la birou, reluarea activității se va face pas cu pas:

”Nici deschiderea birourilor nu va fi instantă, iar întoarcerea la lucru nu va însemna că vom reveni la cum erau lucrurile înainte. Va fi o deschideră atentă, vigilentă și graduală”.

Citește și: Ce nu știu despre sărbătorile trendy de săptămâna trecută?

#News