foto facebook

„Habar nu aveți că faceți parte din Comisia de Sănătate și Protecție Socială, dar voi (USR) le știți pe toate și interveniți fără să vă informați sau să citiți proiectele aflate pe Ordinea de zi”, este de părere Voicu Ion Valentin, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5 și consilier general. Voicu îi acuză pe cei de la USR de declarații false și de rea credință, venind cu explicații care să ateste cele confirmate.

„În calitate de președinte al Comisiei de Sănătate și Protecție Socială din cadrul Consiliului General al Municipiului București, nu pot să las ca aceste informații să fie răspândite în mediul online de către colegii mei care sunt membri ai Comisiei de Sănătate și Protecție Socială din cadrul CGMB din partea grupului USR.

USR, acuzat de minciuni

Informațiile prezentate în live-ul publicat pe pagina USR București după întrunirea Comisia de Sănătate și Protecție Socială de ieri, 11 mai 2020, ora 9:30, informații ce se refereau la proiectele aflate pe Ordinea de zi sunt false și de rea credință. În sedința Comisiei de Sănătate, ședință desfășurată cu prezența tuturor membrilor, au avut loc dezbateri pe marginea proiectelor aflate pe Ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București. Toți colegii care au avut nelămuriri referitoare la proiecte au primit răspuns de la conducerea ASSMB.

În calitate de președinte al Comisiei, am permis tuturor să pună întrebări și către aparatul de specialitate, iar dacă au fost lucruri în plus privitoare la cele 6 proiecte având ca obiect accesarea de fonduri europene prin programul operațional de infrastructura mare * POIM*, s-au discutat.

Voicu pune punctul pe „i”

Consilierul Ion Valentin Voicu este deranjat de atitudinea USR, care s-a apucat să spună neadevăruri despre accesarea de fonduri europene pentru toate spitalele care sunt în prima linie în lupta cu acest virus COVD-19, în condițiile în care, când i s-a dat cuvântul, nimeni nu a avut ceva de obiectat.

„În cadrul Comisiei, consilieri generali USR NU au avut întrebări pe marginea acestor proiecte și NU au luat cuvântul. Așadar, nici Ana Ciceală și nici Smighelschi Cosmin –Victor, consilieri generali USR, nu au solicitat date suplimentare.

Având în vedere informațiile prin care colegul meu din comisie, Cosmin, afirmă că: “Din păcate, sunt 6 proiecte pentru echiparea unor spitale și decontarea sumelor aferente pentru aceste echipamente medicale si CE SE VA MAI HOTĂRÎ că nu sunt specificate”, fac urmatoarele precizări foarte importante pentru cei interesați.

Vedem consilierii generali USR care NU citesc proiectele de hotărâre aflate pe Ordinea de zi și comentează ca să mai puncteze politic. Cam atât.

Scrie negru pe alb

Conform documentației puse la dispoziție de către aparatul de specialitate, sunt menționate toate informatiile necesare pentru accesarea acestor fonduri foarte importante pentru toate spitalele care sunt în prima linie în lupta cu acest virus COVD-19.
Vreau să demontez toate aceste informații false furnizate de membrii USR prin live-ul de pe pagina USR București. Așa cum este specificat și în cele 6 proiecte de hotărâre, această finanțare se aplică începând cu data de 1 februarie 2020, data când a început această pandemie, iar spitalele au achiționat anumite echipamente și materiale în aceasta perioadă de pandemie.

Îi informez pe colegii mei din USR care fac parte din Comisia de Sănătate și Protecție Socială că dacă nu s-au lămurit, prin aceste proiecte se vor deconta toate aparatele, echipamentele și ceea ce s-a mai făcut în această perioadă pentru asigurarea celor necesare în spitalele din subordinea Consiliului General al Municipiului București. De la ventilatoare și până la echipamente de protecție pentru aceste spitale, vor fi decontate.

Vorbim despre 6 proiecte prin care se pot obține finanțări europene. Pentru fiecare proiect se pot obține 49.000.000 euro (valoarea maximă eligibilă), adică 294.000.000 euro pentru toate cele 6 proiecte propuse pe Ordinea de zi. Spitalele pot deconta cheltuielile eligibile începând cu 1 februarie, valoarea maximă a fiecărui proiect fiind de 45 milioane de euro.

#usr #pandemie #habarNuAveti #circari #varzadeBuzau„, a scris consilierul Ion Valentin Voicu pe Facebook.

#NEWS