foto facebook

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, că procedura de depunere a dosarelor pentru a beneficia de serviciile cantinelor sociale a fost simplificată. Pentru a fi mai eficienți și pentru a putea ajuta cât mai multă lume, Primăria Capitalei a decis ca întreaga activitate a Serviciului de Cantine Sociale să fie reorganizată și a redus birocrația.

Gabriela Firea, veste bună

„M-am aflat astăzi la cantina socială Bucur, una din cele cinci cantine sociale ale PMB, care a fost renovată și modernizată de Primăria Municipiului București, prin DGASMB. Aceasta va fi redeschisă în data de 2 iunie.

De la declanșarea pandemiei, 3.000 de persoane au apelat până acum la cantinele sociale ale Primăriei Capitalei, față de 800 de persoane care apelau la aceste servicii la începutului anului, ceea ce înseamnă de patru ori mai mulți beneficiari!

De la sfârșitul lunii martie, DGASMB a gătit și a oferit 160.000 de porții de mâncare!

Din nefericire, în această perioadă, foarte mulți oameni trec prin momente financiare dificile, au rămas fără loc de muncă și chiar nu au posibilitatea să pună familiei mâncare pe masă.

Sunt cazuri dramatice, în multe familii tinere ambii soți și-au pierdut locul de muncă și au fost nevoiți să caute sprijin acolo unde nu a fost niciodată nevoie să apeleze: la asistență socială pentru asigurarea unei hrane zilnice pentru copiii lor! De aceea, pentru a fi mai eficienți și pentru a putea ajuta cât mai multă lume, am decis ca întreaga activitate a Serviciului de Cantine Sociale să fie reorganizată, am redus birocrația și am simplificat sistemul de depunere a dosarelor!

Mai mult, oferta gastronomică a fost diversificată și, cu ajutorul unui medic nutriționist, vor fi realizate meniuri dintre cele mai variate, care să cuprindă preparate culinare sănătoase, cu un aport caloric necesar fiecărei persoane în parte”.

Directorul General al DGASMB, Cosmina Simiean, a explicat totodată că pentru orice informații persoanele interesate pot suna la nr. tel. 0.800 821.218, iar pentru acte necesare și formulare tip pot accesa site-ul www.dgas.ro.„, a scris edilul pe Facebook.

Cine poate beneficia gratuit de serviciile cantinelor sociale ale PMB

Gabriela Firea dezvăluie cine poate beneficia gratuit de serviciile cantinelor sociale ale PMB: bucureștenii care provin dintr-o familie a căror venituri sunt sub 142 de lei pe lună, pe membru de familie, fie că este vorba despre pensionari, copii, studenți, persoane cu dizabilități.

„· S-a redus birocrația: numărul documentelor necesare a scăzut de la 11 la 5, acuratețea informațiilor fiind verificată prin legătură cu instituțiile abilitate (ANAF, AMOFM, DITL).
· În ultimii ani s-au investit 200.000 de euro în modernizarea și reabilitarea cantinelor;
· Cine poate beneficia gratuit de serviciile cantinelor sociale ale PMB: bucureștenii care provin dintr-o familie a căror venituri sunt sub 142 de lei pe lună, pe membru de familie, fie că este vorba despre pensionari, copii, studenți, persoane cu dizabilități.
· Excepții: Pentru persoanele care depășesc acest prag de venit, serviciile cantinelor sociale sunt disponibile contra cost, acesta fiind de 30 la sută din valoarea veniturilor realizate, dar nu mai mult de 465 lei/lună.
· Meniurile sunt constituite din 2 mese/zi, prânz (felul I, felul II și desert/fruct) și cină, iar vinerea, beneficiarii cantinelor sociale vor primi câte 3 porții din fiecare fel, pentru zilele de sâmbătă și duminică”, a încheiat primarul Capitalei.

#NEWS