Netflix vrea să restricţioneze „împărțirea” contului

Platforma de streaming a fost „gura de oxigen” de care mulți s-au bucurat în perioada restricțiilor de anul trecut

Netflix, platforma de streaming care ne-a făcut viața mai acceptabilă într-un an pandemic, cu numeroase restricții, a început să testeze restricţionarea conturilor „împărțite” mai multor persoane. CNBC informează că Netflix le solicită utilizatorilor să îşi creeze un cont separat dacă nu vizionează conţinutul video împreună cu abonatul.

 „Dacă nu trăieşti împreună cu proprietarul acestui cont, trebuie să îţi creezi un cont nou pentru a putea urmări în continuare programul”, reiese din mesajul transmis de platforma de streaming câtorva sute de utilizatori.

De altfel, aproape 33% din toţi clienţii Netflix îşi împart parola împreună cu cel puţin o altă persoană, conform firmei de cercetare Magid, citat de CNBC. Un abonament „basic” costă 8,99 dolari pe lună, în timp ce un abonament „standard”, care le permite utilizatorilor să urmărească un program pe două ecrane în acelaşi timp, ajunge lunar la 13,99 dolari.

De-a lungul timpului, Netflix nu a făcut aproape nimic în privinţa conturilor folosite de mai mulţi oameni, întrucât numărul mare de abonaţi şi creşterile pe bursă au compensat temerile generate de veniturile pierdute.

Netflix a anunţat la începutul anului că a atins pragul de 200 de milioane de abonaţi, însă acţiunile au lăsat de dorit pe măsură ce investitorii s-au reorientat către alte companii. De altfel, gigantul american trebuie să se confrunte cu o competiţie tot mai puternică, incluzând aici Disney+, HBO Max şi Amazon Prime Video, printre altele.

Disney+ a depăşit recent 100 de milioane de clienţi, prag atins la doar un an şi jumătate de la lansare (în noiembrie 2019). Prin comparaţie, Netflix a ajuns la un asemenea număr în trimestrul al treilea al anului 2017, la zece ani după ce a creat platforma de streaming.

 E drept că și conținutul este diferit, mai mult, și adresabilitatea este alta, mai ales în contextul în care printre cei mai afectați s-au numărat cei mici.

Citește: Google Photos nu va mai fi gratuit