Corinne Masiero, protest inedit la gala premiilor Cesar

Fără cultură suntem „goi”

Corinne Masiero, în vârstă de 57 de ani, a fost principala protagonistă de la gala premiilor Cesar, după ce s-a dezbrăcat pe scenă, având inscripționat pe piele mesajele: „Fără cultură, fără viitor” și „Dă-ne arta înapoi, Jean”,  acesta din urmă fiind o referire la premierul francez Jean Castex.

Corinne Masiero, care a înmânat premiul pentru costume (ironic), a apărut pe scenă îmbrăcată într-un costum de măgar, de care s-a dezbrăcat. Sub costumul de măgar, actrița purta o rochie de gală ce părea însângerată, de care s-a dezbrăcat, spre uimirea audienței, dar și a prezentatoarei galei.

„Toți suntem goi acum”, a spus Corinne Masiero, referindu-se la faptul că teatrele și cinematografele din Franța sunt închise.

„Copiii mei pot merge la Zara, dar nu la cinematograf. Este de neînțeles”, a declarat Stephane Demoustier, care a primit premiul Cesar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „La fille au bracelet”.

„Adieu les Cons”, marele câștigător

Marele câștigător al galei a fost filmul „Adieu les Cons”, regizat de Albert Dupontel, care a primit șapte trofee, între care și cel pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor în rol secundar, Nicolas Marie, transmite HotNews.

Laure Calamy a fost numită cea mai bună actriță pentru rolul din „Antoinette dans les Cevennes”, iar cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Sami Bouajila pentru „Un fils”. Premiul pentru cea mai buna actriță în rol secundar i-a fost decernat belgiencei Emilie Dequenne pentru rolul din filmul  „Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait”.

Citește și: Netflix vrea să restricţioneze „împărțirea” contului