USR au declarat, prin unul dintre liderii acestora, Cătălin Drulă, cum că ar cam urma și ei exemplu PSD și ar vota mâine guvernul Orban II. Chiar și-așa, în condițiile în care cei de la USR au decis să voteze (probabil) guvernul în cursul zilei de mâine, ei nu scapă ocazia să anunțe că o vor face cu anumite rețineri, având în vedere că nu se declară totalmente de acord cu echipa de miniștri din cabinetul Orban.

”I-am spus clar președintelui Iohannis astăzi că soluția propusă de noi este Dacian Cioloș premier cu o nouă echipă și de asemenea că Ludovic Orban și PNL și-au pierdut credibilitatea după ce au făcut ieri.

Ne-a informat că-l va propune iar pe Ludovic Orban premier.

În contextul crizei fără precedent, USR va vota pentru învestirea unui guvern stabil chiar dacă avem rețineri serioase față de formula propusă unilateral de președinte. Așa cum am afirmat repetat, în acest moment este nevoie urgentă de stabilitate și de un guvern care poate legifera la necesitat”, a declarat Cătălin Drulă.

La fel ca și cei din PSD, USR pare să își dorească în acest moment stabilitate, astfel că mâine ne putem aștepta la desemnarea oficială a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

La rândul său, Ciolacu:

„Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineata în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, spunea Ciolacu ceva mai devreme.

Citește și: PSD are de gând să voteze mâine guvernul Orban

#News