FOTO ziare.com
FOTO ziare.com

PROEDUS este platforma educativă online lansată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, pentru elevii din București.

„Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, lansează una dintre cele mai inovative și interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro, la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureșteni.

PROEDUS, proiect ambițios, benefic pentru elevi

Este vorba despre activități pe care aceștia le pot derula fără a fi expuși unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate”, a transmis Firea pe Facebook.

Primarul a precizat că, în prezent, platforma oferă peste 2.000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite, în mediul online:

* Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă și Italiană)
* Management (Managementul afacerilor, Management de proiect și leadership)
* Dezvoltare personală (Public speaking, Învață să înveți).

„Fiecare domeniu cuprinde 10 ședințe de curs. Participanții pot accesa oricare dintre cursuri în funcție de vârstă, nivel de pregătire și preferință.

Tot în cadrul platformei propunem, ca activitate alternativă de învățare, proiectul ‘Job de viitor’. Profesioniști în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieței muncii din prezent și viitor, dar și consiliere și orientare în carieră”, a punctat edilul.

Sesiuni video pe platforma creată de Firea

Firea a adăugat că pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspirație pentru elevi în alegerea carierei potrivite. Domeniile abordate sunt actuale și de impact pe piața muncii în prezent, dar și pentru următorii 10 ani:

* Muzică & Management muzical
* Securitate cibernetică
* Sănătate tehnologizată
* Sport
* Actorie
* Radio & Public speaking public
* Influencer & Social media,
* PR & Comunicare
* Web design
* Meserii tehnologizate
* Antreprenoriat.

„Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului București, dar și activități de interes pentru copii și adolescenți, un concept integrat de învățare aliniat nevoilor educaționale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinți, copii și cadre didactice pe parcursul întregului proces de învățare.

Citește și Guvernul României, în război cu FAKE NEWS! Singurul mesaj ce merită distribuit

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activități non-formale, cursuri, jocuri, fie înregistrate, fie în regim de live streaming, susținute de cei aproape 1.000 de profesori bucureșteni înscriși în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel național și european.

Accesul la toate informațiile de pe platformă va fi liber și disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro”, a transmis Gabriela Firea.

#NEWS