Delfinii sunt nevoiți să facă eforturi uriașe să se audă între ei și să coopereze, din cauza poluării fonice care a crescut dramatic în ultimii ani, potrivit unui studiu recent. Principalul mod de comunicare între delfini este grav afectat de poluarea fonică, cauzată de activitățile umane, cum ar fi transportul maritim și construcțiile, potrivit digi24.ro.

Potrivit studiului, publicat în jurnalul Current Biology,  eforturile delfinilor de a compensa poluarea prin „strigăte” nu au fost suficiente și s-au luptat să lucreze împreună.


Studiul a fost realizat cu doi delfini cu nas de sticlă, Delta și Reese, într-o lagună experimentală cu antrenorii lor. Mamiferele aveau de îndeplinit o sarcină de cooperare, fiecare delfin fiind echipat cu o etichetă temporară de sunet și mișcare, poziționată în spatele gurii, care le măsura comportamentul și sunetele. Oamenii de știință au descoperit că, pe măsură ce delfinii au fost expuși la niveluri tot mai mari de zgomot creat de om, aproape și-au dublat durata fluierului și, de asemenea, zgomotul pentru a compensa această interferență.

Mamiferele marine se bazează pe fluiere și ecolocație pentru a lucra împreună pentru vânătoare și reproducere.

Dacă nu mai sunt capabile să colaboreze din cauza poluării fonice, efectele pot fi devastatoare, avertizează cercetătorii.„Dacă grupurile de animale din sălbăticie sunt mai puțin eficiente în a căuta hrană, acest lucru va avea un efect negativ asupra sănătății lor, ceea ce va avea un impact în cele din urmă asupra sănătății populației”, spune Stephanie King, profesoară la Universitatea din Bristol.Sunetul este unul dintre cele mai importante simțuri pentru animalele marine. Spre deosebire de lumină, care este rapid absorbită de apă, sunetul poate parcurge zeci, dacă nu sute de kilometri.

Elevii din Franța vor avea ore de dictare