ÎPS Casian: „Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul”

Arhiepiscopul Dunării de Jos îi condamnă pe cei care lansează teorii ale conspirației și este de părere că frica cetățenilor vi-s-vis de campania de vaccinare este rezultatul direct al lipsei de informare

Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian alege să urmeze instrucțiunile transmise de Biserica Ortodoxă Română și solidarizează, la rândul său, atât cu autoritățile, cât și cu medicii, potrivit declarațiilor recente ale acestuia. „Nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte”, declară ÎPS Casian, sugerând că fiecare ar trebui emită păreri în funcție de competențele pe care le deține. „Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul”, punctează clericul.

„Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, că tot e la modă văd, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Și de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”, a declarat arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian.

ÎPS Casian susține că principalul motiv pentru care oamenii dezvoltă teorii ale conspirației este frica, dar și lipsa informării corecte, așadar i-a sfătuit pe credincioși să-i asculte pe medici, dar și pe preoți. Reamintim că o broșură de informare aferentă campaniei de vaccinare a fost trimisă de Guvern Bisericii Ortodoxe Române, cea din urmă garantând că o va împărți în parohiile din țară.

Citește și: BOR pune umărul la treabă și ajută autoritățile

#News