psd acuza
Foto: Iulia Kelt

Lia Olguța Vasilescu, membru PSD, fost ministru al muncii, fost primar al Craiovei, cu intenția de 99% de a candida din nou, face declarații usturătoare împotriva celor de la USR, pe care-i acuză de faptul că, insistând asupra privatizarii asigurărilor de sănătate, se poate ajunge la un colaps al întregului sistem.

„Observăm că USR, prin programul de guvernare, își dorește reintroducerea taxei pe sănătate pentru pensiile mai mari de 1.200 lei. Taxa a fost eliminată în februarie 2017 de Guvernul PSD, iar pensia medie, la fel, în decembrie a fost 1.326 lei”, a declarat Olguța Vasilescu.

Aceasta menționează faptul că prima consecință a măsurii USR, caz în care aceasta va intra în vigoare, va fi o scădere semnificativă a valorii pensiilor pentru cei vârstnici, plusând astfel de motivul de propagandă numărul unul al partidului, „ce facem cu pansionarii noștri?”.

„USR insistă pe privatizarea asigurărilor de sănătate, ceea ce poate să ducă la colapsul sistemului”, completează aceasta.

Mediafax declară cum că ar exista de asemenea un plan al celor de a USR, de a pune taxe cu valoare zero pe salariul minim pe economie și tranziția de la pilonul 1, la pilonul 2.

„La sistemul de sănătate, în momentul de față, e un singur asigurator mare care știm cât de bine funcționează și am dori să permitem posibilitatea cetățenilor să apeleze și la o asigurare diferită pe piață, ca să existe o concurență și serviciile să fie mai bune”, au precizat aceleasi surse.

#News