Licitație dedicată legendelor de la Hollywood

Vor fi scoase la vânzare capul extraterestrului din filmul "E.T" şi bluza purtată de prinţesa Diana în ziua logodnei sale

Hollywood
Hollywood sursa foto pixabay

 Licitaţia „Hollywood Legends” se va desfăşura de joia până duminica viitoare în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, cu mii de obiecte celebre care vor fi dezvăluite luni în faţa reprezentanţilor presei. Organizată în Statele Unite și dedicată legendelor de la Hollywood, licitaţia are şansele să doboare multe recorduri, potrivit ziare.com.

Legendarul halat de baie din „The Big Lebowski”, capul de neuitat al extraterestrului din filmul „E.T” şi bluza purtată de prinţesa Diana în ziua logodnei sale vor fi scoase la vânzare la sfârşitul săptămânii viitoare.

 „Aceste obiecte sunt de acum considerate ca o categorie de active, nu doar ca nişte suvenire sau ca un moment din vieţile noastre”, a declarat Martin Nolan, directorul general al casei de licitaţii Julien’s Auctions. „Ele reprezintă ceva mult mai amuzant decât acţiunile sau obligaţiunile sau decât multe alte lucruri pe care le deţineţi în portofoliul vostru de investiţii”, a adăugat el. Printre aceste „active” se află capul extraterestrului din „E.T.”, filmul emblematic regizat de Steven Spielberg.

Preţul de vânzare ar putea să atingă pragul de 1 milion de dolari, a precizat Martin Nolan

Halatul de baie purtat de personajul interpretat de Jeff Bridges în „The Big Lebowski”, un film cult al fraţilor Coen, ar putea fi vândut cu 50.000 de dolari. Cămaşa pe care prinţesa Diana a purtat-o în fotografia sa de logodnă din 1981 va fi pusă de asemenea în vânzare. Organizatorii licitaţiei au estimat că acel articol vestimentar ar putea fi vândut cu până la 100.000 de dolari. Printre alte obiecte propuse spre vânzare figurează o jachetă purtată de Audrey Hepburn în filmul „Charade” (1963) şi faimosul computer al lui Carrie Bradshaw, personajul interpretat de Sarah Jessica Parker în serialul „Sex and the City”. Cod galben de ploi abundente pentru 13 județe