Meniu pentru cina de pe Titanic, vândut la licitație pentru 83.000 de lire sterline 

Meniul cuprinde stridii, somon, porumbel și budincă

Un meniu de bord unic de nava RMS Titanic din 11 aprilie 1912 a fost vândut la licitație sâmbătă cu 83.000 de lire sterline. Meniul a dezvăluit bunătățile servite la bordul pachebotului cu trei zile înainte de lovirea de un iceberg în timpul călătoriei sale inaugurale peste Atlantic, potrivit g4media.ro.

 Desertul fiert, oferit însoțit de caise și înghețată franțuzească în acea seară, se prepară prin amestecarea făinii, ouălor, gemului, coniacului, merelor, cireșelor, cojii, zahărului și condimentelor.

 Pe 11 aprilie, au urmat stridiile, somonul, carnea de vită, porumbița, rața și puiul.Acestea au fost servite cu cartofi, orez și piure de păstârnac.feluri de mâncare enumerate pe un carton pătat de apă sub un logo White Star. Meniul detaliază masa servită a doua zi după ce nava a părăsit Queenstown, Irlanda, cu destinația New York. Acesta este vândut de Henry Aldridge & Son din Wiltshire, alături de alte loturi rare de pe Titanic, inclusiv o pătură de punte din tartan.

 Meniul a fost găsit într-un album de fotografii din anii 1960, care a aparținut lui Len Stephenson, un istoric al comunității din Dominion, Noua Scoție. 

Andrew Aldridge, managerul casei de licitații, consideră că, deși alte câteva meniuri de clasa întâi au supraviețuit naufragiului care a dus la moartea a 1.500 de persoane, nu se cunoaște niciunul pentru această seară. „Am vorbit cu mai multe muzee din întreaga lume și am vorbit cu mai mulți dintre colecționarii noștri de pe Titanic”, a spus el. „nu mai găsesc nicăieri un alt meniu”. La licitație, suvenirurile de pe Titanic se împart în categorii mari, fiecare cu un statut diferit. Unele au fost recuperate din epavă, altele sunt deținute de supraviețuitori. Iar unele, cum ar fi opulentul meniu de cină pentru 11 aprilie, sunt susceptibile de a fi fost scoase de pe navă ca amintire. Un urs a pătruns într-o gospodărie și a atacat un porc