Ședința Biroului Permanent (BP) a Senatului, convocată la solicitarea USR, pentru ora 12.00, nu a putut fi ținută, deoarece au fost prezenți numai doi senatori, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc și senatorul USR, George Dircă.

BP-ul a fost convocat pentru a se stabili ca data referendumului pentru votul inițiativei  „Fără penali în funcții publice”, să fi avut loc în același timp cu alegerile parlamentare, pe 6 decembrie.

„PSD, PNL și UDMR au boicotat ședința de BP convocată de USR la ora 12.00. În acest moment la senat are loc o sindrofie cu membrii BP și diplomați pentru a prezenta santierul “Grădinile Senatului”, a transmis USR într-un comunicat de presă, citat de G4Media.

Citește și: „Fără Penali în Funcții Publice”, cu hopuri la Senat

„PNL a boicotat ședința conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca Inițiativa Fără Penali să fie adoptată! În acest moment, PSD – “groparul justiției”, autorul OUG 13, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituției, care amintim că trebuie să fie votat de două treimi din parlamentari. Majoritatea toxică PSD din Senat (nu mai puțin de jumătate din senatori sunt în momentul de față membri PSD) de-abia așteaptă să voteze împotriva proiectului “Fără penali”! PNL garantează adoptarea inițiativei “Fără penali” și a propunerii de revizuire a Constituției în conformitate cu referendumul pe justiție inițiat de Președintele României, în data de 26 mai 2019 și votat de peste 6 milioane de români. Acest lucru se va întâmpla odată cu învestirea noului Parlament! Spre deosebire de alții, noi nu avem încredere în PSD și azi există riscul ca inițiativa să fie respinsă. Nu putem permite PSD să continue ticăloșiile în Parlament! PNL nu poate fi de acord să dea gir PSD pentru a recăpăta controlul asupra Senatului, prin compunerea Biroului Permanent, respectiv să permită ca toate măsurile Guvernului să fie răstălmăcite, compromise, denaturate în acest Parlament expirat și ilegitim”, a transmis ulterior PNL, potrivit aceleiași surse.

Citește și: PSD, rănit de colegii dezertori. Se vrea interzicerea traseismului

#News