Ludovic Orban

Întrebat despre posibilitatea amânării alegerilor parlamentare, în contextul numărului mare de infectări zilnice, premierul Ludovic Orban a declarat că nu vede niciun motiv pentru le amâna, întrucât se urmărește a se ține cont de toate regulile specifice perioadei. Mai mult decât atât, premierul Orban îi îndeamnă pe toți candidații la parlamentare să respecte cu strictețe toate regulile, pentru ca alegerile să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

„Din punctul meu de vedere, derularea campaniei și a votului, în conformitate cu regulile care au fost aplicate și la alegerile locale, nu prezintă un risc suplimentar de infectare. Repet, în condițiile în care candidații respectă toate normele de protecție sanitară”, a spus Ludovic Orban.

Primarul din Călărași s-ar fi infectat la „alegeri”

La rândul său, Victor Ponta acuză că primarul Municipiului Călărași s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19 în timpul campaniei electorale de la locale, vina aparținând, în totalitate, Guvernului Orban care nu ar fi ținut cont de pericole atunci când a insistat ca alegerile locale să fie organizate în data de 27 septembrie 2020.

„Primarul Călărașiului s-a îmbolnăvit de Covid 19 în campania electorală! Ca multi alții – nimeni nu știe exact numărul! Când a început campania electorală în România erau 1.000 de cazuri pe zi – acum sunt 3.500!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citește și: Ponta acuză Guvernul de moartea primarului din Călărași

#News