Spania: Abonamente gratuite pentru călătoriile cu trenul

Măsura a fost primită călduros de utilizatori

Sursa foto: Pixabay

În încercarea de a susține puterea de cumpărare a populației, guvernul spaniol a oferit un milion de abonamente gratuite pentru călătoriile cu trenurile regionale şi metropolitane.

Această hotărâre face parte dintr-un program al guvernului de la Madrid de a combate inflația în creștere.

Abonamente gratuite, primite călduros de către utilizatori

„Astăzi am ajuns la cifra de un milion de abonamente gratuite la Renfe (n. r. compania naţională de căi ferate din Spania)”, a anunţat premierul Pedro Sanchez, conform AGERPRES.

Anunțul a fost făcut la o reuniune cu membrii partidului său.

Ceea ce este surprinzător constă în faptul că, la intrarea în vigoare a acestei măsuri, la începutul lunii septembrie, au fost anunțate de două ori mai puține abonamente gratuite.

Astfel, este confirmată „primirea călduroasă a acestei măsuri de către utilizatori”, consideră reprezentanții Renfe.

Gratuitate timp de patru luni

Potrivit programului elaborat de guvernul Spaniei, măsura va rămâne în vigoare timp de patru luni.

Sunt incluse călătoriile cu trenurile metropolitane din marile centre urbane precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilla, dar şi cu trenurile pe distanţe medii.

Spaniolii sunt astfel încurajați să renunţe la automobilele proprii pentru a utiliza transportul în comun, lucru ce va permite economisirea a 118 milioane de litri de carburant şi evitarea emiterii în atmosferă a 360.576 de tone de CO2, arată estimările Renfe.

Ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez, a declarat luni că se gândeşte la introducerea unor măsuri structurale care să încurajeze folosirea transportului public şi după data de 31 decembrie 2022.