România știe cum să acorde primul ajutor

România: CAMPIOANĂ MONDIALĂ la acordarea de prim-ajutor avansat în traumă

Sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat astăzi că echipa de prim-ajutor a ISU București – Ilfov, care a participat la prestigioasa competiție „World Rescue Challenge”, a obținut primul loc la proba de prim-ajutor, secţiunile „general” şi „complex” (avansat-traumă).

România a fost reprezentată de 5 echipe din cadrul ISU Mureş, ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Dâmboviţa şi ISU Vâlcea, echipe care, alături de alte grupuri de pompieri și paramedici din 15 țări, au ”luptat” pentru obținerea unui loc fruntaș.

Competiția s-a desfășurat în Luxemburg, iar echipa de prim-ajutor a ISU București – Ilfov a fost cea care a reușit să urce drapelul României pe podium.

Obiectivul World Rescue Organisation (WRO) Trauma Challenge: dezvoltarea abilităților legate de traume ale pompierilor și salvatorilor

WRO Trauma Challenge pune accent pe dezvoltarea și promovarea abilităților de susținere a vieții ale personalului de salvare, permițându-i astfel să facă față cu succes unei game largi de incidente cu victime.

Echipelor participante le revine sarcina de a evalua și trata victime vii, care simulează leziuni ce pun viața în pericol: fracturi, hemoragii masive, leziuni ale coloanei vertebrale etc.

Asociația non-profit „World Rescue Challenge 2022 a.s.b.l.”, înființată special pentru planificarea acestui eveniment

Organizarea evenimentului este susținută de Corpul de Pompieri și Salvatori CGDIS din Luxemburg și de Organizația de Salvare din Luxemburg LRO.

CGDIS se ocupă de toate tipurile de misiuni publice de pompieri și salvare: urgențe și salvări medicale, salvarea animalelor, incendii, intervenții tehnice (accidente de mașină inundații etc.) și intervenții cu materiale periculoase.