PSD

Președintele interimar al Senatului, Rober Cazanciuc (PSD), ne-a comunicat pe Facebook părerile sale despre legea carantinării, păreri direct proporționale cu viziunea generală a partidului din care face parte, de altfel.

Conform lui Cazanciuc, proiectul de lege cu privire la carantinare ar fi un dezastru care se află în totală contradicție cu consituția și practica CEDO.

„Am avut o săptămână în care președintele a ieșit la TV ca să certe pe toată lumea. Dar Guvernul PNL a scăpat situația de sub control.

Proiectul de lege elaborat de guvern este un dezastru. Dacă s-ar adopta , am avea o lege în contradicție cu constituția și practica CEDO.

Premierul s-a plâns că am amânat votarea legii până luni. E ca și cum un elev care nu a învățat în liceu și a dat bac-ul acum, dă vina pe profesori și pe comisia de examinare.

Această lege trebuie să reglementeze nu mai pentru pandemia de acum, dar și pentru viitor.”, a precizat Robert Cazanciuc.

Cazanciuc: „Nu doar noi în Parlament am sesizat aceste nereguli, ci și ONG-uri”

De altfel, la începutul acestei săptămâni, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu declara că va cere ajutorul ONG-urilor, în acest sens. Lucru care, s-a și întâmplat, de altfel, o serie de ONG-uri oferindu-le social democraților sprijinul în demersul lor de a cataloga legea carantinării drept una care contravine drepturilor omului.

„Am rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state.

Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM. Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri. Trebuie să luăm măsuri ferme şi să ne asigurăm că legea e respectată de toţi. O lege proastă nu protejează pe nimeni. O lege proastă pune în pericol pe toată lumea”, a mai spus Robert Cazanciuc.

Într-un final, Cazanciuc a declarat că social democrații nu vor avea liniște până ce nu vor rezolva toate „aberațiile” legii carantinării.

„Noi avem program de lucru. O să stăm în Parlament până vom avea garanția că legea îi protejează pe români. O să vedem de cum vor fi dezbaterile în comisii”, a continuat Cazanciuc.

Citește și: Gabriela Firea, ironică la adresa lui Nicușor Dan: „Nani, nani!”

#News