În martie 2016, la o emisiune televizată în Franța, Bachelot, care era ministru al Sporturilor, la acea vreme, a fost întrebată ce părere are despre Maria Sharapova, descoperită chiar în acel an că s-a dopat cu Meldonium, și despre tenis, la modul general. Franțuzoaica a acuzat lumea tenisului că nu este transparentă, în lupta contra dopajului, declarându-se convinsă că ți spaniolul Rafael Nadal se dopează. ”Și-mi aduc aminte de faimoasa accidentare a lui Nadal, care l-a ținut șapte luni pe bară, între 2012 și 2013. Eu cred că acolo a fost un control pozitiv de dopaj”, a presupus Bachelot.

Nadal a demonstrat că nu se dopează

Firește că lumea tenisului s-a inflamat foarte tare, iar Nadal a depus o plângere împotriva ministrului. Spaniolul a câștigat 10.000 de euro, de la doamna Bachelot, pentru că spaniolul nu a urmărit banii, ci spălarea imaginii lui, murdărită de ministrul francez. Ba mai mult, jucătorul a declarant că banii câștigați din acest proces vor fi folosiți în scopuri caritabile.

Bachelot are o lungă carieră ministerială, în Franța – s-a ocupat de Ecologie, pe vremea lui Jacques Chirac, iar pe timpul lui Sarkozy a trecut pe la Sănătate, Sport și pe la Ministerul Solidarității și Coeziunii Teritoriale. Acum, actualul președinte Emmanuel Macron a chemat-o să conducă Ministerul Culturii.

Hashtag News